Hey! Ben jij de nieuwe

Commercieel tekstschrijver (32-40 uur)

van Eromesmarko?

Wie zijn wij?

Wij zijn Eromesmarko, dé dynamische Nederlandse ontwerper van flexibele inrichtingsoplossingen voor het onderwijs, van basisschool tot universiteit. Al meer dan 100 jaar helpen wij onderwijsinstellingen vooruit met slimme inrichtingsconcepten en producten. We luisteren naar hun wensen en behoeften en vertalen hun visie en ambities in de concrete inrichting die hier optimaal op aansluit.

Circulariteit is leidend in alles wat we doen. We zijn onderdeel van de Fair Furniture Group, een familie van 6 gelijkgestemde merken, meer dan 450 leuke collega’s en één ambitie: elke dag de juiste keuzes maken voor het onderwijs én de wereld van morgen. Samen kunnen we alles maken; van innovatieve grondstof tot complete inrichting. Wij kiezen niet altijd de gemakkelijkste weg, de snelste oplossing of de meest winstgevende optie. Slimme ideeën komen tot leven in onze fabrieken (wij spreken eigenlijk liever van circulaire centra), die allemaal in Nederland staan. Wijchen, Hoogeveen, Emmen en Breda; onze productie is 100% made in NL. Daarnaast hebben we kantoren en showrooms in Duitsland, België, Engeland en we blijven internationaal groeien.

Dat is in een notendop wie wij zijn en wat wij doen. Maar… dat kan jij natuurlijk veel beter verwoorden!

Wie ben jij?

Bij het lezen van de bovenstaande tekst beginnen jouw handen al te jeuken. Jij zit namelijk vol goede ideeën voor het schrijven van (tender)teksten die SMART zijn én lekker lezen. Je hebt:

 • aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, goede beheersing van de Engelse taal is een pré
 • een passie voor het schrijven van creatieve en overtuigende teksten
 • kennis van of interesse voor onderwijsontwikkelingen en aanbesteden
 • sterk analytisch vermogen en kan zelfstandig opereren, ook onder tijdsdruk
 • een natuurlijke nieuwsgierigheid om up-to-date te blijven met ontwikkelingen

Wat ga je doen?

Kort samengevat ga jij de teksten schrijven waarmee wij nóg meer aanbestedingen gaan winnen! Daar komen de volgende taken en verantwoordelijkheden bij kijken:

 • Je weet snel de kern (klantvraag) uit uitgebreide aanbestedingsdocumenten te halen
 • Je denkt bij brainstormsessies mee in praktische oplossingen en strategieën
 • Je verzamelt informatie, zowel binnen als buiten de organisatie, en selecteert hieruit de meest relevante input (hierbij kan je vertrouwen op de kennis, ervaring en ondersteuning van een uitgebreid team)
 • Je kan deze informatie bondig, SMART en aantrekkelijk omschrijven
 • In samenwerking met de rest van het team til je deze teksten tot een nóg hoger niveau
 • Je houdt rust en overzicht, ook als er veel aanbestedingen tegelijk lopen en de deadlines elkaar snel opvolgen
 • Je werkt intensief samen met collega’s binnen het tenderteam en met vormgevers/DTP’ers
 • Je redigeert op verzoek teksten van collega’s, beantwoordt hun vragen over d’s en t’s en maakt de collega’s van marketing regelmatig blij met een leuke tekst of oneliner voor de website, campagnes, etc.

Wat bieden wij?

Ten eerste bieden we een zelfstandige functie in een succesvolle, op de toekomst gerichte organisatie met korte communicatielijnen en een informele werksfeer. Waar kan je verder op rekenen?

 • Een jaarcontract voor 32-40 uur met intentie tot een vaste aanstelling
 • Een aantrekkelijk startsalaris met groeimogelijkheden, passend bij de functie en jouw ervaring
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop van de zaak en 27 vakantie- en 13 ADV-dagen. Vaste medewerkers delen bovendien mee in de bedrijfswinst!
 • Een gedegen inwerktraject en veel tijd om de organisatie te leren kennen
 • Je werkt op de verkoopbinnendienst in ons kantoor in Wijchen; een bruisende afdeling met concentratiewerkplekken voor als het té gezellig is. Je krijgt een prettige werkplek in een moderne, inspirerende omgeving; dat kan in deze branche eigenlijk niet anders!
 • Veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld met het volgen van trainingen en cursussen op onze kosten
 • Een informele werksfeer met veel leuke collega’s, een wekelijkse vrijmibo en ieder jaar meerdere evenementen met het bedrijf én de afdeling

Geïnteresseerd? Ja natuurlijk!

Stuur je CV en motivatiebrief voor 9 oktober 2023 naar vacature@eromesmarko.nl o.v.v. ‘vacature commercieel tekstschrijver’. Wil je eerst nog iets meer weten? Dan mag je altijd contact opnemen met Femke van Wichen via telefoonnummer 024-7502300.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Collega aan het woord:

Thijs Dingemanse – Commercieel tekstschrijver 

Toen ik zo’n 3 jaar geleden begon bij Eromesmarko was de functie van commercieel tekstschrijver nieuw. Daarvóór pakten verschillende collega’s deze functie gezamenlijk op, tussen hun reguliere werkzaamheden door. Dat kan ik me nu nauwelijks voorstellen! Het geeft enerzijds aan hoe belangrijk aanbestedingen zijn geworden, maar anderzijds ook hoe hard Eromesmarko gegroeid is. Dat ik daaraan heb mogen bijdragen door onze inschrijvingen te professionaliseren en (grote) projecten binnen te halen, daar ben ik trots op!

Zowel in het onderwijs als in de aanbestedingswereld staan de ontwikkelingen nooit stil; de afgelopen jaren heb ik hierover veel kennis opgedaan en mezelf kunnen ontwikkelen. Doordat Eromesmarko als organisatie steeds verandert, innoveert en nieuwe producten en concepten ontwikkelt, blijf ik bijleren en wordt het werk nooit saai. Bovendien is het kantoor in Wijchen een dynamische, inspirerende omgeving; een wandelingetje langs alle nieuwe inrichtingsconcepten op de ‘inspiratiecampus’ geeft me vaak nét het tekstuele idee dat ik nodig heb.

Het tenderteam bestaat nu alleen uit mij en teamleider Joël Diender en is dus lekker overzichtelijk. Wij maken deel uit van de binnendienst, een bruisende afdeling met een goede sfeer waar eigenlijk altijd wat gebeurt, veel activiteiten worden georganiseerd en successen samen worden gevierd. Iedereen staat klaar om elkaar te helpen en dat geldt trouwens voor Eromesmarko als geheel. Door de platte structuur loop je makkelijk even bij iemand langs, of het nu een fabrieksmedewerker is of de directeur. Die positieve, informele sfeer, daar haal ik veel energie uit!

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company