Interieurontwerp en interieurarchitecten

Het onderwijs verandert continu en het interieur dat dit faciliteert, moet dit kunnen ondersteunen en uitdragen. De interieurarchitecten en interieurontwerpers van de Studio werken in teamverband aan inrichtingsvraagstukken voor het onderwijs. Uw onderwijs.

Ruimteplan

Aan de hand van het inrichtingsvraagstuk wordt een plan getekend dat daar een goed antwoord op geeft en inzichtelijk maakt wat daar voor nodig is en wat dit betekent voor afmetingen, aantallen en kleurstelling van los meubilair en interieurbouw. De in het interieur aanwezige kleuren en materialen worden samen met de ruimtelijke context van het gebouw daarin betrokken.

Interieurontwerp

Naast het maken van een Ruimteplan wordt in een Interieurontwerp de afwerking en aankleding van de ruimte als geheel in het ontwerp betrokken. Kleuren en materialen van bijv. wanden en vloeren worden meegenomen in het ontwerp en kunnen zowel blijven als nieuw worden. Voorop staan de afgesproken grenzen waarbinnen een interieurontwerp gemaakt kan worden. Initiatief nemen wat grensoverschrijdend kan zijn wordt zeker niet nagelaten als dit tot meerwaarde van het inrichtingsvraagstuk leidt. Hierdoor ontstaat ruimte voor het maken van bewuste keuzes.

Conceptontwikkeling

Uw onderwijsambities en –doelstellingen overschrijden schijnbaar de mogelijkheden van uw gebouw of kunnen gerealiseerd worden in de nieuwbouw. In samenspraak, inspirerend en creërend wordt een programma van eisen ontwikkeld die dit mogelijk en waar gaat maken. Bij bestaande bouw worden in het ontwerp de grenzen opgezocht van de mogelijkheden die hier liggen, met of zonder bouwkundige aanpassingen. Bij nieuwbouw wordt de draad opgepakt waar u door het gebouwontwerp al in zit en verder geleid naar een onderwijsinterieur dat inspireert, faciliteert en u ambieert.

 

Meedenken en inspireren zit in onze genen en komt tot uiting in de ontwerpen. Onze ervaring die onderwijs-breed is, wordt daarbij volop benut. Ieder ontwerp wordt duidelijk gevisualiseerd en in presentaties verwerkt zodat iedereen in uw organisatie daar een juiste voorstelling bij kan maken.

interieurstudio