Flexibiliteit en creatief

Basisschool Werlte Emsland

Werlte

Op de lagere school van Werlte in Emsland krijgen momenteel ongeveer 450 kinderen les van leerkrachten voor speciaal onderwijs.

Naast het onderwijzend personeel wordt de klas daar gezien als een derde opvoeder. Wij van Eromesmarko hebben dit doel samen met de lagere school gepland en uitgevoerd.

Het centrale punt van het concept is onze All-In-One kast, die plaats biedt aan de schooltas van elke leerling en voor elke leerling een eigen lade heeft.
Omdat de laden op de werkplekken kunnen worden opgeborgen, wordt geen tafelruimte verspild en kunnen de leerlingen flexibel van werkplek wisselen.

 

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Flexibiliteit

Bovendien kunnen de verwijderbare panelen op de wandkast in een dubbele functie worden gebruikt. Enerzijds als deuren voor de open compartimenten, anderzijds als 360-graden presentatievlak voor leerlingen en docenten.

Ook de verplaatsbare Levo-stoelen met voetsteun dragen bij tot de flexibiliteit in de klas. Dit maakt de werkstations snel aanpasbaar voor elke leeftijdsgroep. De bijpassende bureaus zijn voorzien van wieltjes, zodat ze tijdens de les snel en stil kunnen worden verplaatst.

De Kringtafel

De kringtafel werd gekozen als de tafel van de klas en de plaats van centrale ontmoeting. Daar heeft de leerkracht dezelfde (kleine) afstand tot de kinderen en de nabijheid wordt ook door hen gevoeld, waardoor coöperatief onderwijs ontstaat.

Ook in de lerarenkamer werd voor iedereen afstand genomen van een vaste werkplek. De ruimte is verdeeld in kleinere en grotere conferentiezones, waar iedereen kan zitten naargelang van zijn behoeften. Bovendien werd in de lerarenkamer een kastsysteem met een brievenbus voor elke leraar geplaatst, zodat de leerlingen ook na de les gemakkelijk met hun leraren kunnen communiceren.

a fair furniture company

Voeg je header hier toe