12 september 2015: open dag

Kijk en beleef EromesMarko onderwijsmeubilair – Open dag bij EromesMarko.

Op 12 September is EromesMarko van 10.30 – 15.30 uur open voor bezoekers. Maak kennis met de wereld van schoolmeubilair. In de onderwijsfabriek kunt u zien hoe schoolmeubilair gemaakt wordt van buis naar stoel of tafel. Ook kun u een kijkje nemen in onze toonzaal, hier ziet u hoe EromesMarko een levenlang leren faciliteert.

Historie in een notendop

De toenmalig hoofdonderwijzer Gommert Mes legde in 1909 de basis van het huidige bedrijf: hij startte dat jaar in Wijchen met een schoolmeubelfabriek. Tien jaar later bouwde Jan Rothuizen van Ero Architecten uit Ede een soortgelijke fabriek in Heelsum. Eromes ontstond in 1965 uit een fusie tussen beide bedrijven. Waar het bedrijf zich oorspronkelijk alleen bezig hield met de productie, spelen nu ook advies en creativiteit een belangrijke rol. Het bedrijf is met 100 medewerkers een van de grotere projectinrichters van Nederland. Sinds 2009 maakt Eromes deel uit van de VDB groep. In September 2013 zijn Eromes uit Wijchen en Marko uit Veendam samen verder gegaan onder de naam EromesMarko. EromesMarko heeft productielocaties en showrooms in Hoogeveen en Wijchen.

Erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland 

De opendag bij EromesMarko maakt deel uit van het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland.  Het festival bestaat ondermeer uit tentoonstellingen, open dagen, muziek, film, theater, lezingen en debatten. Het programma is gericht op een breed publiek: ouders en kinderen, toeristen, maar ook (oud)werknemers van Gelderse bedrijven. Wilt u meer lezen over het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland  klik dan hier  www.gemaaktingelderland.nl

_MG_8434

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' of scroll naar beneden om akkoord te gaan.