Vacature: Marketing Manager Fair Furniture Group – Locatie Hoogeveen

Ben jij dé marketingprofessional met ervaring in de business-to-business markt? Ben jij een voorvechter van circulariteit, maatschappelijk ondernemen en duurzame producten? En ben jij een echte teamleider? Dan hebben we een geweldige uitdaging voor je!

Marketing Manager Fair Furniture Group
Fulltime
Hoogeveen

Voor onze marketingafdelingen zijn we op zoek naar een marketingmanager die groepsbreed gaat opereren. Jij bent vanuit die groepsbrede aanpak de drijvende kracht achter de (internationale) positionering van producten en je ondersteunt effectief de productlanceringen. Je zorgt vanuit eigenaarschap voor structuur, coördineert projecten en bewaakt deadlines. Je stuurt jaarplannen, verzamelt gegevens over de markt en maakt de vertaalslag naar nieuwe proposities. We hebben de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en ook onze marketingafdelingen zijn aanzienlijk gegroeid. De afdelingen zijn enorm actief en betrokken en dat vraagt volgens de directie én de medewerkers om een professionaliseringslag met sturing en coördinatie door een ervaren marketingmanager. Momenteel wordt deze functie door de verschillende directies ingevuld.

Dit ga je doen:

Je gaat de marketingstrategieën van de verschillende merken beter met elkaar afstemmen. Je maakt
de merkpropositie van de onderliggende merken nóg krachtiger en herkenbaarder en zet de vele marketingdisciplines en -middelen optimaal in voor de verschillende marktsegmenten. De directies van de individuele merken blijven binnen de kaders van de groep verantwoordelijk voor hun eigen beleid, maar jij gaat samen met hen het marketingbeleid verder formuleren en afstemmen. Je krijgt de leiding over elf marketingcollega’s die verspreid over de locaties in Hoogeveen, Wijchen, Breda, Emmen, Frankfurt (D) en Telford (VK) werken: een geweldige uitdaging! Aangezien het grootste deel van het team in Hoogeveen werkt, zal dit je “thuisbasis” zijn. Natuurlijk ben je ook regelmatig op de andere locaties aanwezig.

Dit verwachten we van je:

 • Het ontwikkelen van een merkenstrategie voor de verschillende merken van de Fair Furniture Group.
 • Het managen, motiveren, enthousiasmeren en onderling afstemmen van de marketingteams en het overzien van de dagelijkse werkzaamheden en projecten.
 • Ontwikkelen van een nationaal en internationaal (online) marketingplan voor de lange en korte termijn.
 • Bepalen van de marketingstrategie van de verschillende merken binnen de groep. Creëren van marketingcampagnes, productintroducties en commerciële acties; uiteraard doe je dit samen met de verschillende directies en marketingafdelingen.
 • Het volgen van trends en ontwikkelingen binnen de sector zodat we hierop kunnen inspelen.
 • Het uitvoeren van marktonderzoeken en concurrentieanalyses.
 • Het analyseren en bijsturen van lopende campagnes.
 • Het verbinden van de collega’s van de verschillende merken, de afdelingen marketing en sales en de landen waarin we actief zijn.

Dit ben jij:

 • Je beschikt minimaal over een hbo-werk- en -denkniveau op het gebied van marketing & communicatie en hebt minimaal 5 jaar (internationale) werkervaring in een gelijkwaardige functie in de business-to-business markt.
 • Je kan trends interpreteren en deze omzetten in succesvolle marketingcampagnes.
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring en je werkt graag in een pragmatische organisatie.
 • Je bent initiatiefrijk, creatief en besluitvaardig en vindt het prettig dat je veel vrijheden krijgt.
 • Je bent een krachtige sparringpartner voor het management en een inspirator voor je team.
  Collega’s wisselen graag ideeën met je uit.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van online marketing.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels en Duits.

Dit bieden wij:

 • Een nieuwe functie met veel vrijheid.
 • Een groeiende, maar pragmatische organisatie met de focus op duurzaamheid.
 • Betrokken en gedreven marketingcollega’s.
 • Uiteraard een auto, laptop en een telefoon van de zaak.
 • We hanteren locatie Hoogeveen als thuisbasis.

Een nogal eigenwijs, sociaal en duurzaam bedrijf
Als groep behoren we tot de top van meubelproducenten in Nederland en we zijn actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Alle producten worden door de beste mensen en het meest moderne machinepark lokaal geproduceerd, en daar zijn we trots op. Wij zijn Nederlands meest sociale en duurzame producent van kantoormeubilair. We produceren zelfs onze eigen grondstoffen; als een ander het niet lukt, proberen we het zelf wel. Duurzaam moet je doen!

Een pragmatische organisatie
Wij zijn een organisatie met een informele sfeer en korte lijnen. Een nuchter én eigenwijs familiebedrijf. Onze medewerkers hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en tonen veel eigen initiatief. Ook jij krijgt een geweldige werkomgeving met veel vrijheden. En met gezellige vrijdagmiddagborrels en regelmatig een personeelsuitje.

Dat is uniek: heel veel vrije dagen
Een juiste balans tussen werk en privé is voor ons belangrijk. Net als een juiste scheiding tussen die twee: ben je vrij dan ben je ook echt vrij, we vallen je niet lastig met mailtjes en telefoontjes. En het meest bijzondere dat we jou geven is vrije tijd: in onze productie heeft iedereen gegarandeerd een vierdaagse werkweek. Als Marketing Manager krijg je 24 vakantiedagen en 19 roostervrije dagen (bij een 40-urige werkweek). Hoe fijn is dat!

Persoonlijke bonus bij winst
De visie en werkwijze van de directie is nuchter én eigenwijs. Dat betekent innoveren en investeren waar mogelijk, ook wanneer de markt eens wat tegen zit. Die manier van denken heeft invloed op de hele organisatie. Onze mensen houden ervan mee te denken, mee te werken en mee te beslissen. Het is daarom logisch dat de vaste medewerkers ook meedelen als we winst maken: een bonus eenmaal per jaar bovenop het uitstekende vaste maandsalaris. Zo doen we dat al decennialang.

Doorgroeien? Natuurlijk kan dat.
We bieden veel mogelijkheden om opleidingen, cursussen of trainingen te volgen en je te ontwikkelen. Samen met jou bekijken we hoe we je talenten het beste kunnen inzetten. Nu en in de toekomst.

Onderdeel van een mooi familiebedrijf: de Fair Furniture Group
Vepa is met ruim 300 medewerkers Nederlands meest duurzame producent van kantoormeubilair en onderdeel van de Fair Furniture Group. Met 7 merken en meer dan 500 medewerkers maken we alle producten van begin tot eind: van innovatieve grondstof tot complete inrichtingen. Met de allernieuwste en modernste machines in onze eigen fabrieken in Hoogeveen, Emmen, Breda, Wijchen en Telford (UK). En daar zijn we trots op!

Interesse?
Je sollicitatie, inclusief cv, ontvangen wij graag via e-mail: sollicitatie@vepa.nl onder vermelding van
de functie. Heb je eerst nog vragen, bel dan even met Janwillem de Kam via 0528-297111. Hij kan je
meer vertellen over deze vacature.

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company