Circulaire werkzaamheden op duurzame locatie

Circulair Centrum

Het revitaliseren, circulair verwerken en produceren met circulaire grondstoffen maakt een steeds groter deel uit van onze werkwijze. Daarom zijn we halverwege 2022 gestart met de bouw van een compleet nieuwe locatie voor het Circulair Centrum van de Fair Furniture Group in Emmen. Deze is nu samen met de metaalproductie gehuisvest in een 11.000 m2 groot gebouw waar veel ruimte is gecreëerd voor circulaire opslag en werkzaamheden. Natuurlijk is ook het nieuwe gebouw zelf bijzonder duurzaam. Met onder meer 3.564 zonnepanelen en duurzame nieuwe installaties streven we naar een compleet energieneutraal gebouw met een minimale CO2-voetafdruk.

Circulaire aanpak in de praktijk

Circulaire werkzaamheden

Al het meubilair dat we retournemen bij de vele onderwijsinstellingen waar we een circulaire samenwerking mee hebben, komt terecht in dit circulaire centrum. Direct na aankomst analyseren we het meubilair grondig om te zien wat we ermee kunnen. Hierbij kijken we onder meer naar de kwaliteit, veiligheid, ergonomie en of het er nog goed uitziet. In het beste geval is het direct geschikt voor een nieuwe inzet. Dan slaan we het op in onze 6.000m2 grote circulaire opslag tot iemand er behoefte aan heeft. Zo nodig pakken we het aan, of het nu gaat om kleine reparaties of complete revitalisaties. Als meubilair niet meer geschikt is voor herinzet, dan demonteren we het en kijken we per onderdeel wat de mogelijkheden zijn. De onderdelen kunnen in het productieproces worden opgenomen, worden omgetoverd in een nieuw meubel of hoogwaardig worden gerecycled. Daarbij hebben we een circulair verantwoorde verwerkingsmethode voor alle gangbare materialen en grondstoffen. Zo hoeven we nooit iets weg te gooien.

     

Van productie tot proeftuin

Circulair hart

Niet alleen de circulaire verwerking van retourgenomen meubilair vindt plaats in ons circulaire centrum in Emmen. Veel circulaire nieuwe materialen komen hier ook tot stand. Denk aan ons Hemp-materiaal, dat bestaat uit biohars en hennep. Deze hennep telen we zelf in ons GreenField, oftewel de circulaire proeftuin die zich direct naast het circulaire centrum bevindt. Ook vind je in Emmen de duurzame productie van nieuwe stalen onderdelen én onze Fair Furniture Academy, waar we geïnteresseerden inspireren over met (circulaire) events. Daarmee is onze locatie in Emmen het circulaire kloppende hart van de Fair Furniture Group geworden. Benieuwd naar hoe dat er in het echt uitziet? Neem contact met ons op en we leiden je graag rond!

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company