Meer weten? Neem contact op!

Laat ons maar schuiven

Circulair inrichten

Meer en meer onderwijsinstellingen geven met een volledig circulair inrichtingsproces invulling aan hun steeds ambitieuzere duurzaamheidsdoelen. Als duurzame onderwijsinrichter met jarenlange ervaring op dit gebied hebben wij alle kennis in huis om hieraan optimaal mee te denken én te werken. Zo bieden we verschillende mogelijkheden om efficiënt te inventariseren, met je bestaande meubilair te ‘schuiven’ en met slimme oplossingen zo circulair mogelijk in alle behoeften te voorzien. Wil je weten hoe we dat doen?

Lees meer

Het liefst doen we niets

Levensduurverlenging

De meest circulaire optie is om meubilair langer te gebruiken en een nieuwe aanschaf dus zo lang mogelijk uit te stellen. Om aan het eind van de economische levensduur ‘niets’ te hoeven doen, zetten wij ons gedurende de hele levenscyclus maximaal in om de technische levensduur van de meubelen te optimaliseren. Hoe doen we dat?

Lees meer

Het dubbelleven van onze producten

Second Life

Als je dan tóch op het punt bent aangekomen om op ander meubilair over te gaan, dan bieden we ook hiervoor veel circulaire opties. Je oude meubilair kan 1-op-1 worden heringezet op een andere locatie en er zijn uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van revitalisatie en tweedehands meubilair. Benieuwd naar alle mogelijkheden om je meubilair een tweede leven te geven? Wij zetten de opties graag voor je op een rij.

Lees meer

Herbestemmen in Emmen

Circulair Centrum

Alle Second Life-werkzaamheden, zoals opslag van tweedehandsmeubilair, revitalisatie en demontage voor herfabricage en herbestemming, voeren wij in eigen beheer uit. Daarom hebben wij samen met onze zusterbedrijven binnen de Fair Furniture Group een toegewijd Circulair Centrum gerealiseerd in Emmen. Niet alleen worden meubelen hier beoordeeld, opgeslagen, gedemonteerd en gerenoveerd, maar ook onze Fair Furniture Academy en GreenField hebben hier een thuis gekregen. Benieuwd naar dit circulaire centrum?

Circulair Centrum van de Fair Furniture Group

Gerecycled én recyclebaar

Nieuw en tóch circulair

Is nieuw meubilair dan helemaal niet circulair? Bij Eromesmarko wel! Door een combinatie van modulaire en robuuste meubelontwerpen gaat ons meubilair lang mee en is het daarna ook nog 100% recyclebaar. Door hergebruik minimaliseren we ons gebruik van nieuwe grondstoffen. Daarbij maken we al veel gebruik van gerecyclede of biobased grondstoffen. Meer weten over het maken van nieuw meubilair zonder nieuwe grondstoffen?

Nieuw circulair

Eerlijke producten onder één label

Fair Furnished

Onze circulaire werkwijzen lopen uiteen van herinzet tot revitalisatie en van hergebruik van onderdelen tot nieuw meubilair uit circulaire grondstoffen. Al deze producten zijn nu gemakkelijk herkenbaar dankzij ons Fair Furnished-label. Als je dit label tegenkomt, weet je zeker dat je te maken hebt met een meubel van onszelf of van derden dat een tweede – of derde – circulair leven heeft gekregen in ons Circulaire Centrum. Met dit label garanderen we de kwaliteit die minimaal gelijk is aan de originele kwaliteit en met jaren garantie.

Fair Furnished

Onze circulaire succesverhalen

Referenties

We voeren continu en tot grote tevredenheid circulaire projecten uit, van basisschool tot universiteit en alles daartussenin.

Circulaire successen

Vragen over circulair inrichten?

Contact

Ons circulaire projectteam staat altijd voor je klaar om te adviseren over de mogelijkheden die aansluiten op jouw situatie. Maak vrijblijvend een afspraak via circulair@eromesmarko.nl

Contactformulier
a fair furniture company