Collegezalen duurzaam en praktisch inrichten – Eromesmarko

Collegezalen

Scholen die hoger onderwijs aanbieden doen dit niet alleen vanuit lokalen. Om meerdere klassen gelijktijdig hetzelfde te onderwijzen, wordt vaak lesgegeven in collegezalen. In deze ruimtes is vaak aanzienlijk meer plek voor studenten dan in een regulier leslokaal. Omdat colleges vaak behoorlijk wat tijd in beslag nemen, is het belangrijk dat collegezalen op de juiste manier worden ingericht. Hierdoor maak je het voor de leerlingen aangenaam om het college te volgen en wordt het voor de docent een stuk leuker om de les te geven. Weet je niet hoe je collegezalen het beste in kunt richten? Eromesmarko helpt jou hier graag een handje bij.

Hoe richt je een collegezaal in?

De meeste mensen kunnen zich wel een beeld vormen bij collegezalen. De stoelen staan hier niet allemaal op gelijke hoogte, maar vormen een soort tribune. Hierdoor kunnen alle studenten de docent zien, waardoor zij het college allemaal goed kunnen volgen. Omgekeerd kan de docent ook alle studenten in de gaten houden terwijl hij doceert. Om het volgen van een college aangenaam te maken, moet je collegezalen op de juiste manier inrichten. Gebruik hier bij voorkeur klapstoelen en -tafels voor. Op deze stoelen kunnen studenten comfortabel zitten en de tafels kunnen zij gebruiken om bijvoorbeeld aantekeningen te maken in hun schrift of op hun laptop of tablet. Door voor klapstoelen en -tafels te kiezen richt je collegezalen bovendien praktisch en efficiënt in.

Collegezalen duurzaam inrichten

Om verdere verandering van het klimaat tegen te gaan, wordt er van onderwijsinstellingen verwacht dat zij hier een steentje aan bijdragen. Sommige scholen hebben daarom duurzaamheidsdoelen opgesteld. Je kunt deze doelen sneller behalen door kritisch naar de inrichting van collegezalen te kijken. Zijn de meubels aan vervanging toe? Kies er dan voor om deze ruimte in te richten met circulair schoolmeubilair. Als duurzame onderwijsinrichter met jarenlange kennis op dit gebied heeft Eromesmarko alle kennis in huis om hier optimaal aan mee te denken én te werken. Wij bieden je bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden om efficiënt te inventariseren of met bestaand meubilair te schuiven. Daarnaast kunnen we met slimme oplossingen zo circulair mogelijk in alle behoeften voorzien.

Schoolmeubels voor iedere onderwijsinstelling

Na het lezen van bovenstaande tekst denk je mogelijk dat Eromesmakro jou alleen van dienst kan zijn bij het inrichten van collegezalen. Toch is dit niet het geval. Je bent bij ons inderdaad aan het juiste adres wanneer je een collegezaal in wilt richten, maar wij zijn ook gespecialiseerd in het inrichten van leslokalen. Vandaar dat iedere onderwijsinstelling bij ons terecht kan wanneer zij op zoek zijn naar nieuwe schoolmeubels. Wij hebben ruim 100 jaar ervaring als duurzame onderwijsinrichter en zijn daarnaast actief binnen het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Kortom: Eromesmarko kan jou niet alleen van dienst zijn bij het inrichten van collegezalen.

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company