Toekomstbestendig meubilair

Levensduurverlenging

Wij ondersteunen natuurlijk graag bij het vinden van de meest circulaire behandeling van bestaand meubilair én bij het (terug)leveren van circulair meubilair. Maar omdat er bij iedere handeling een zekere milieubelasting plaats vindt, kan geen enkele optie qua circulariteit op tegen het uitstellen of zelfs compleet vermijden van de aanschaf van nieuw interieur. Daarvoor zijn wel een paar randvoorwaarden noodzakelijk. De belangrijkste daarvan is dat het meubilair tijdloos is, in zowel optisch als technisch en functioneel opzicht. Andere aspecten, zoals een modulaire opbouw die het doen van eventuele aanpassingen faciliteert, dragen hier ook in belangrijke mate aan bij.

Doorontwikkelen en anticiperen

Bij het ontwerp

Onze R&D-afdeling optimaliseert continu al onze producten, bijvoorbeeld op het gebied van robuuste kwaliteit zonder in te leveren op het gebied van uitstraling. Een modulair ontwerp is ook essentieel, omdat dit het demonteren van meubelen in losse componenten van één materiaal mogelijk maakt. Dit is een randvoorwaarde voor de circulaire verwerking (revitalisatie, revisie, herbestemming of recycling) van het meubilair na de gebruiksfase. Bovendien staan we intensief in contact met het onderwijs en hieraan gelieerde organisaties. Daardoor zijn we zeer vroeg op de hoogte van veranderende wensen op het gebied van functionaliteit van meubilair en interieur vanuit de markt. Vaak staan we zelfs aan de wieg van de ontwikkeling van producten die tegemoetkomen aan de wensen en eisen van de toekomst. Zo anticiperen we op de vragen van morgen en zorgen we ook op die manier voor toekomstbestendige inrichtingen.

Kwaliteitsmaterialen, hoogwaardig verwerkt

In de productie

We werken nauw samen met onze lokale grondstofleveranciers. We hebben ze geselecteerd op onder meer kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid en kennen ze goed. Daardoor zijn we verzekerd van milieuvriendelijk geproduceerde materialen van een hoge kwaliteit. Imperfecties bij de productie worden tegengegaan door het in hoge mate gerobotiseerde proces en de vele kwaliteitscontroles door al onze fabrieksmedewerkers. Al deze factoren dragen bij aan een langere levensduur van ons meubilair.

Voorkomen is beter dan genezen

Tijdens het gebruik

Onze toewijding aan een zo lang mogelijke levensduur stopt niet na de plaatsing van het meubilair bij onze klanten. Tijdens de gehele gebruiksfase kan je vertrouwen op een uitgebreid servicepakket waardoor je langer zorgeloos geniet van een mooie, duurzame inrichting. Denk hierbij aan uitgebreide gebruiks-, schoonmaak- en onderhoudsinstructies, maar ook aan ons vloerdoppenadvies op maat en het sluiten van een preventief onderhoudscontract. Met deze maatregelen wordt onnodige slijtage door verkeerd gebruik voorkomen en onderhoud vroegtijdig uitgevoerd. Dit alles heeft een nóg langer leven voor ons meubilair als resultaat.

<<< Terug naar hoofdpagina                                                                         Ga verder naar Second Life >>>

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company