Bewegend leren

Bewegend leren is een concept dat in het onderwijs en bij Eromesmarko al jaren in opkomst is en in de toekomst alleen maar belangrijker lijkt te gaan worden. Met onze verschillende inrichtingsconcepten kunnen kinderen onder meer liggend, zittend en staand leren. Zo komt dit multifunctionele meubel optimaal tegemoet aan het onderwijs van vandaag én morgen.

Bewegend leren stimuleert de gezondheid, het concentratievermogen en de resultaten van de leerlingen. Een grote variatie aan meubilair kan ervoor zorgen dat kinderen liggend, zittend en staand kunnen leren, maar dan moet daar wel ruimte voor zijn in het lokaal. Een andere optie is één meubel dat multifunctioneel ingezet kan worden als onder meer zit- en opbergplek, (werk)tafel, relax- of speelelement en bovendien gemakkelijk kan worden verplaatst, verschoven en gekanteld.

Een aantal producten die het concept bewegend leren ondersteunen zijn:

Bühne

Bühne is een flexibel systeem waarmee je in een mum van tijd je eigen podium creëert. De vloerpanelen zijn voorzien van een antisliplaag of een vilten bekleding. De antislip vloerpanelen zijn bijzonder geschikt voor dansvoorstellingen of als catwalk. Het podium is eenvoudig op te zetten en af ​​te breken, ook door de kinderen.

Bloxi

De Bloxi-elementen zijn een soort ‘bank’, hoewel ze op zoveel manieren in te zetten zijn dat je ze eigenlijk niet met één woord kunt beschrijven:

  • Met de korte zijde tegen elkaar ontstaat er een kring- of theateropstelling waar kinderen op kunnen zitten bij groepsbesprekingen of presentaties
  • In de open achterkant is plaats om schooltassen veilig op te bergen
  • Bloxi kan ook dienstdoen als tafel waar de kinderen op hun knieën aan kunnen werken, eventueel op een apart kussen dat ook weer handig en veilig in de Bloxi opgeborgen kan worden
  • Gekanteld ontstaat er een schuine werktafel die in combinatie met een leerlingstoel gebruikt kan worden
  • In de holle kant kunnen kinderen zich afzonderen om geconcentreerd te werken of te lezen
  • Op de korte zijde geplaatst ontstaat er een soort boot waarin kinderen samen kunnen spelen of overleggen

Uiteraard kunnen verschillende functies ook gecombineerd worden, ook tegelijkertijd. Eén meubel kan zelfs op hetzelfde moment door meerdere kinderen op een andere manier gebruikt worden. Bloxi biedt de mogelijkheid tot individueel, samen- of groepsmatig werken en zitten, liggen, staan, knielen, hangen en meer. De elementen zijn bovendien zo licht en handelbaar dat het verplaatsen letterlijk kinderspel is!

Lola eilandtafel

Organische vormen geven het interieur een speelse, vriendelijke en natuurlijke uitstraling. Geen wonder dat we vanuit het onderwijs steeds vaker de wens naar organisch vormgegeven meubilair horen. Met de nieuwe Lola-eilandtafel komen we nu nog beter aan deze wens tegemoet. Deze groepstafel heeft een blad met een speelse en natuurlijke vorm met veel asymmetrische rondingen. Dankzij de slimme frameconstructie, met de poten zo ver mogelijk op de ‘hoeken’, biedt de tafel desondanks ruimte voor het aanschuiven van 7 stoelen of krukken aan vier verschillende zijden.

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company