Bouwen aan zelfvertrouwen en eigenwaarde met Honey

Nieuw Honey-element bevordert sociale veiligheid

Vol trots introduceren we ons nieuwe multifunctionele element ‘Honey’, een flexibel en minimalistisch vormgegeven zit-, klim- en speelelement in de vorm van een honingraat. Het verplaatsen en stapelen van deze elementen is erg gemakkelijk, zodat leerlingen hun eigen omgeving kunnen creëren met alle voordelen van dien. Daarover vertelt Linda van Orsouw, werkzaam bij de COMB. Linda heeft het concept van de Honey bedacht, Eromesmarko is vervolgens aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de Honey.

Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwikkelen van de Honey was het creëren van meer eigenwaarde en zelfvertrouwen bij leerlingen, zegt Linda: “Mijn droom is dat iedereen de mooiste versie van zichzelf kan zijn, met veel aandacht voor de eigenwaarde waarmee ieder mens zich kan onderscheiden van de massa en die iedereen laat opbloeien tot een ambitieus, bijzonder en oprecht persoon.”

“Ik heb onderzoek gedaan naar de invloed van ruimtelijke omgeving op het bouwen van zelfvertrouwen en eigenwaarde bij leerlingen. Hieruit ontstond een hele lijst aan ruimtelijke ingrepen waarmee scholen de sociale veiligheid kunnen verbeteren die hier een positieve bijdrage aan leveren. Hieruit is ook de Honey ontstaan”, aldus Linda.

“Mijn droom is om iedereen de mooiste versie van zichzelf te laten zijn, met veel aandacht voor de eigenwaarde waarmee we ons onderscheiden van de massa”

De Honey stelt leerlingen in staat om hun eigen speel- en leeromgeving te creëren. De minimalistische vormen stimuleren de fantasie en creativiteit en het samenwerken bevordert het onderlinge begrip en inlevingsvermogen van de kinderen, wat bijdraagt aan een sociaal veilige omgeving.

Voor de vormgeving van de Honey heeft Linda zich laten inspireren door de naoorlogse speeltuinen van Aldo van Eijk: “Deze speeltuinen bestaan ook uit vaststaande, minimalistische objecten, waardoor de leerlingen gedwongen worden om samen te spelen en hun fantasie te gebruiken. Van Eijk noemde de speeltuinen dan ook wel ‘tools for imagination’ die voor iedere leerling anders te interpreteren zijn.”

Voor scholen die willen investeren in meer sociale veiligheid is de Honey een laagdrempelige manier om dit te doen, besluit Linda: “Hoe ver een school wil gaan maakt niet uit, want zelfs een kleine meubelopstelling kan al een verschil maken. Alle beetjes helpen!”

Het minimalistisch vormgegeven honingraatvormige element is verkrijgbaar in vier vrolijke kleuren recyclebaar kunststof (cactusgroen, steenrood, hemelsblauw en kiezelsteen) en de meerkleurige variant ‘confetti’, die van 100% gerecycled PE-regeneraat is gemaakt. Doordat de boven- en onderkant als speelgoedbouwsteentjes in elkaar grijpen blijft de constructie zelfs bij het maken van hogere stapels stabiel en veilig. Daarnaast kan de Honey kan ook als vaste opstelling worden ingezet met de optionele stalen koppelingen. De koppelingen zijn van 100% recyclebaar staal met een hoogwaardige, oplosmiddelvrije poedercoating. Alle materialen zijn vrij van zware metalen, vluchtige organische stoffen en oplosmiddelen en voldoen volledig aan EN71-3.

Naar productpagina >>>

 

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company