Nauwe samenwerking voor het beste eindresultaat

Academie Tien, Utrecht

Stichting NUOVO, inrichting nieuwbouw Academie Tien

Eromesmarko adviseert architect bij inrichting uniek schoolgebouw

Academie Tien is een innovatieve school met een eigenwijze visie op onderwijs. Een school voor mavo, havo, vwo en junioren vanaf 10 jaar. Leerlingen werken in units: groepen met leerlingen van verschillende niveaus, begeleid door coaches. Op 24 april 2024 was de officiële opening van het prachtige nieuwe gebouw van Academie Tien, ontworpen door Wiersema Architecten & de Architekten Cie. Voor de inrichting werkte Eromesmarko nauw samen met de architect.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

De opdracht

Als vaste leverancier van de NUOVO Scholengroep was Eromesmarko de aangewezen partij om het beeldbepalende schoolgebouw aan het Berlijnplein van meubilair te voorzien. De opdracht bestond uit de duurzame inrichting van onderwijsruimtes, leerpleinen, studiehuizen, teamkamer en een collegezaal, op basis van het interieurontwerp en de meubelselectie van de architect.

De rol van Eromesmarko

Wat startte met een meubellijst opgesteld door de architect, werd gaandeweg een partnership, waarbij de architecten optimaal gebruik maakten van onze expertise en ervaring als inrichter van het onderwijs. Tijdens diverse werkbezoeken door het architectenteam aan de Eromesmarko Inspiratiecampus in Wijchen vervulden onze inrichtingsexperts een adviserende functie en kwamen we samen met de architecten tot de optimale keuze in kleur, materiaal en producten.

Het resultaat

Het resultaat van deze samenwerking is een eigenzinnige en toch rustgevende inrichting, die in functionaliteit en diversiteit perfect past bij de visie van Academie Tien. De inrichting is volledig afgestemd op de manier van lesgeven van de school en laat daarbij voldoende ruimte voor multifunctioneel ruimtegebruik door buurt en stad. De gebruikers zijn zeer tevreden met het meubilair, waaronder ook lockerkasten van ons FFG-zusterbedrijf De Lockerfabriek en maatwerk meubilair gemaakt door onze vaste interieurpartner Van Aagten.

Quote

De Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg (Onderwijs):

“Dit nieuwe gebouw is een absolute aanwinst voor de leerlingen, buurtbewoners en de hele stad. Het ontwerp past helemaal bij een vernieuwende manier van onderwijs. Niet alleen lokaaltjes, maar veel ontmoetingsplekken voor leerlingen, plekken om samen te leren en een centrale hal die doet denken aan een moderne bibliotheek. Daarnaast is het gebouw door de sporthal en het groene plein van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in gebruik. Dat het er vervolgens ook nog eens prachtig uitziet maakt het helemaal af.”

a fair furniture company