Uniek boekensysteem voor een multifunctioneel bibliotheekgebouw

Bibliotheek Centrum Deventer

Verbinding

Ruim 50.000 boeken

De nieuwe Bibliotheek Centrum werd gebouwd in opdracht van de gemeente Deventer. De NV Maatschappelijk Vastgoed is eigenaar en de Bibliotheek Deventer de gebruiker. Het voormalige SNS-gebouw (Stromarkt 18) werd hiervoor afgebroken, op de kelders na. Bij de opbouw van het nieuwe pand is er een verbinding gemaakt met het monumentale pand Stromarkt 19. Ruim 50.000 boeken staan er, maar het draait in de bibliotheek om veel meer. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Een plek die uitdaagt de handen uit de mouwen te steken en wijzer te worden.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Multifunctioneel

Ontmoeten, spelen, ontdekken, studeren, ontspannen

Op de begane grond is naast een horecahoek ruimte voor debat en bijeenkomsten. Bij de kinderboekenafdeling vind je speelelementen in een nagebootst IJssellandschap. Er is een innovatieplein met werkbanken en (wisselende) apparaten. Bezoekers kunnen kennismaken met techniek en wetenschap. Met maar liefst 400 studieplekken biedt de bibliotheek voor iedereen een plek om fijn te studeren. Er zijn stiltewerkplekken en zelfs op het dakterras zitten aansluitingen voor de laptop. In de kelder zijn een theater en een huiskamerbioscoop gemaakt.

Slingerkast

Moderne en innovatieve boekenkasten

Jan David Hanrath is door de bibliotheek Deventer gekozen als interieurarchitect voor dit project. Voor de inrichting werkten wij met hem samen. Die samenwerking leverde onder meer moderne, innovatieve boekenkasten op: transparante raamwerken met bibliotheekmaterialen en doorzichten. Ze slingeren zich in drie dimensies over de bouwlagen en creëren op die manier kamers met verschillende functies.

a fair furniture company