Eigentijds, biofilisch en alles onder één dak

Campus aan de Lanen, Rosmalen

Ontmoet de wereld in het meest duurzame kindcentrum van Den Bosch

Eigentijds breed concept

In Rosmalen is een bijzondere nieuwbouwschool gecreëerd: Campus aan de Lanen. Dit is een eigentijds concept waarin kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs samenwerken. Zo is er onder één dak een opvang- en onderwijsomgeving gecreëerd voor kinderen van 0 tot 15 jaar. Het motto is “Bij Campus aan de Lanen ontwikkel je je van baby tot tiener; daar ontmoet je de wereld!” Wij zijn trots om aan dit prachtige, meest duurzame kindcentrum van de gemeente Den Bosch te hebben mogen bijdragen.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Een groen interieur, zowel qua kleur als duurzaamheid

Biofilisch design

Bij dit project was biofilisch design een drijvende waarde. Dat betekent dat er in het gebouw en de inrichting overal aandacht is besteed aan het creëren van een groene omgeving. Duurzaamheid was bij het samenstellen van het interieur dus van groot belang. Zo is op meerdere plekken de Vpax-tafel ingezet met Hemp-stoelen. Deze hebben een kuip van zelfgeteeld hennep en biohars. Dit materiaal is biobased, herbruikbaar en dus 100% circulair. In veel treinbanken en zitelementen is hergebruikt hout verwerkt in de robuuste frames. Verder is de Finn-stoel, met een zitting en rug van geregenereerd polypropyleen dat na gebruik ook weer 100% herbruikbaar is, geplaatst in ruimtes zoals ‘het nest’. Tot slot is er gebruikgemaakt van circulaire accessoires van ons label Zooi, zoals de hanglamp Jul. Deze zijn gemaakt van restmaterialen uit onze eigen fabriek.

Veel vrijheid in de keuze voor leer- en werkplek

Modern lesconcept

Op Campus aan de Lanen wordt gebruik gemaakt van een modern lesconcept dat gebaseerd is op unit- en ervaringsgericht onderwijs. Bij het inrichtingsplan is er tot in detail nagedacht over kleuren, materialen en bijpassende meubelen en accessoires. Zo zijn de traditionele leerlingsets vrijwel helemaal losgelaten; in plaats daarvan kiezen de leerlingen een plek op de grond, aan statafels, groepstafels, poefjes, loungeplekjes, bij een flexibel podium en dergelijke. Dit creëert een inspirerende en stimulerende indeling die verder wordt versterkt door een omgeving met veel wandvisuals, raam- en grondstickers, plantenbakken, kleden, etc.

De gewenste meubelvariatie hebben wij gecreëerd met onder meer een grote variatie aan verschillende krukken, taboeretten, stoelen, tafels, lounge- en zitelementen. Ons modulaire Bühne-podiumsysteem draagt door de flexibele inzetbaarheid maximaal bij aan het creëren van veel verschillende werkvormen. Ook onze Industrial-karren bieden veel gebruiksmogelijkheden. Deze zijn, net als de bijpassende Level-kasten en Mocho-krukken, uitgevoerd in dezelfde natuurlijke groentinten.

Buiten zijn en buiten leren

Kernpunten

De uiteindelijke inrichting is enerzijds ruimtelijk en licht, maar ook uitnodigend, warm en sfeervol geworden. Het concept waarin de leerlingen een grote keuze aan verschillende werkplekken en -houdingen hebben draagt bij aan het stimuleren en uitdagen van de kinderen. Er is veel aandacht besteed aan bewegend leren, bijvoorbeeld met een speciale beweegruimte. Verder zijn er ruimtes gecreëerd met specifieke thema’s zoals het verwonderplein en het verhalenhof. Ook is de relatie tussen binnen en buiten benadrukt met veel aandacht voor groen, natuurlijk en biofilisch design. Buiten leren, spelen en bewegen is sowieso een belangrijk facet van het onderwijs van Campus aan de Lanen: kinderen ontdekken, onderzoeken en leren in en van de natuur en de wijk. Zo worden de leerlingen van Campus aan de Lanen optimaal gestimuleerd om de wereld te ontmoeten!

a fair furniture company