Groen Paviljoen

Commanderij College, Gemert

Transparant, duurzaam, flexibel, groen en innovatief

Groen Paviljoen

In het Groen Paviljoen wordt theorie,- en praktijkles gegeven voor het profiel “Groen”. In een periode van 9 maanden is het gebouw volledig gerenoveerd en voldoet nu aan volledig aan de huidige maatstaven. Er zijn een aantal kenmerken van het vernieuwde gebouw: transparant, duurzaam, flexibel, groen en innovatief. Deze kenmerken hebben we op verschillende manieren terug laten komen in de inrichting.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Divers

Kenmerken toepassen

Innovatie komt terug in ons Kring-meubilair waarmee flexibel gewerkt kan worden. De leerlingen zitten bij de instructie in een cirkel rondom de docent, om vervolgens met dezelfde opstelling op een eenvoudige manier in groepjes of zelfstandig aan de slag te kunnen gaan. Met de zit/sta tafel kan de docent gemakkelijk bij groepjes aanschuiven om aanvullende instructies te geven.

Ontzorgen

Kleurenpalet

Er is gekozen voor eiken naturel tafelbladen en een stoere picknicktafel voorzien van massief houten planken. Het kleurenpalet van de inrichting wordt gecompleteerd met een combinatie van natuurlijke tinten en accenten groen.

Het meedenken, het luisteren naar de wensen, maar ook de nieuwe innovatieve ideeën en het ontzorgen werden erg gewaardeerd door het Commanderij College.

Circulariteit

Groen van naam én karakter

Het groen van het onderwijsprofiel komt niet alleen terug in de naam van het paviljoen en de accentkleur van de inrichting; veel ingezette producten zijn ook ‘groen’ vanwege hun hoge circulaire waarde. De Wybelt-wiebelkruk en Finn-stoel zijn gemaakt van kunststof (polypropyleen) dat voor 100% hergebruikt is uit oud PP, bijvoorbeeld uit andere Wybelts en Finns. Het oude materiaal is verkorreld en omgesmolten tot de nieuwe krukjes, zittingen en rugleuningen. Voor het frame van de verrijdbare coupebanken is gebruik gemaakt van reststukken plaatmateriaal, bijvoorbeeld uit oude tafelbladen. Zo zijn de meubelstukken niet alleen groen van kleur, maar ook van karakter.

a fair furniture company