Vernieuwing in bestaand gebouw zonder leerplein

Daltonschool de Evenaar, Oss

Keuzevrijheid

Wel vernieuwing in een traditioneel schoolpand

Daltonschool de Evenaar in Oss opereerde in een bestaand gebouw met een traditionele setting, en was in 2019 toe aan vernieuwing: met name meer diversiteit in werkvormen voor de leerlingen. In tegenstelling tot nieuwbouwscholen, waarbij er bij de ruimte-indeling al rekening wordt gehouden met brede gangen en grote leerpleinen, heeft het bestaande gebouw van de Evenaar smalle gangen en geen ruimte voor leerpleinen. Om toch keuzevrijheid aan te kunnen bieden aan de leerlingen, is besloten diverse werkvormen toe te passen in het lokaal.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Mogelijkheden

De mogelijkheden van groot lokaal benutten

In het lokaal is een grote instructiekring gezet als start van de dag. Na het instructiemoment mogen de leerlingen een eigen plekje zoeken in het lokaal. Met driehoekstafels maakten we stilte-werkplekken en als overleg- en samenwerkplekken creëerden we actieve sta-plekken met hoge krukken.

Coupé-opstelling

Alleen én samen rustig werken

Om zowel in individueel als in groepsverband rustig te kunnen werken, maakten we een ‘luxe’ coupé-opstelling in het lokaal. De coupébank is gestoffeerd met Stamskin: de stoffering is makkelijk schoon te houden en geeft een gezellige sfeer in het lokaal.

Bij De Evenaar in Oss kon Eromesmarko laten zien dat wij graag denken in oplossingen en mogelijkheden. Ook leuk dat de deze school publiciteit heeft gekregen door middel van een artikel in het Brabants Dagblad!