Gebruikers aan zet bij De Haagse Hogeschool
Eromesmarko is vaste partner bij inrichting hogeschool
De Haagse Hogeschool (of kortweg: ‘De Haagse’) biedt meer dan 100 opleidingen verdeeld over vijf vestigingen in Den Haag, Delft en Zoetermeer. Aan De Haagse studeren bijna 26.000 studenten met 120 verschillende nationaliteiten. Centraal bij de hogeschool staat het streven naar continue ontwikkeling, in een prettige en veilige schoolomgeving met gelijke kansen voor iedereen. Eromesmarko zorgt als vaste inrichtingspartner van de hogeschool al sinds 2017 voor de inrichting van de vestigingen.
Masterplan: projectgroepenlandschap
Voor de verbouwing/herinrichting van de HHS-hoofdvestiging in Den Haag ontwikkelde Abels & Partners Architecten samen met de Haagse Hogeschool het ‘Masterplan’. Een pijler in dit plan is de indeling van een zgn. Projectgroepenlandschap, waarbij de gebruikers voor de verschillende ruimtes en functies kunnen kiezen uit een eenduidige set van kleuren, (hoog/laag) meubilair, diverse opstellingsvarianten en interieurelementen. Door het kiezen van deze inrichtingselementen, kunnen de studenten op meer momenten gebruik maken van de ruimtes.
De rol van Eromesmarko
Eromesmarko heeft als onderwijsexpert een uitvoerende en adviserende rol. Wij zorgen bij de uitrol van het Masterplan over de verschillende locaties en inrichting van de ruimtes. We ontwerpen het interieur volledig vanuit de gebruikers: studenten, docenten en bezoekers – zij moeten de meerwaarde ervaren van onze inspanningen. Hun input was voor het uiteindelijke resultaat van groot belang.
Nieuw circulair meubilair
Circulair inrichten staat bij Eromesmarko centraal. We kiezen per project voor hergebruik van bestaand meubilair, of voor de inzet van nieuw circulair meubilair. Bij De Haagse is Eromesmarko Desq bureau daar een goed voorbeeld van. We produceren duurzaam met materialen van leveranciers dichtbij huis en werken zoveel mogelijk met gerecyclede materialen en gebruiken gecertificeerd hout.
Het resultaat
De inrichting van een optimale leer- en werkomgeving in het hoger onderwijs is een doorlopend proces. De ruimtes, afdelingen, verdiepingen worden in stappen aangepakt en opgeleverd. Door het eenduidige kleurenpalet en de stijl van meubilair ontstaat een sterk en herkenbaar overall beeld, met eigen accenten per ruimte. De gebruikers ervaren de veranderingen als positief. Zij geven onder meer aan dat zij het prettig vind in de grotere ruimtes te kunnen kiezen voor diverse opstellingen en meubels, afhankelijk van de activiteit.
“Het contact met Eromesmarko verloopt prettig. Er wordt actief meegedacht en het assortiment van Eromesmarko voorziet in de meest voorkomende inrichtingselementen”
Marjolein Korving, Facilitaire Zaken en IT, De Haagse Hogeschool