Blauwdruk met ruimte voor wensen van gebruikers

De Haagse Hogeschool, vestiging Delft

Blauwdruk met ruimte voor wensen van gebruikers

Herkenbaar 'De Haagse' in hightech Delft

Eromesmarko verzorgt als vaste inrichtingspartner van De Haagse Hogeschool (HHS) al sinds 2017 de inrichting van de vijf HHS-vestigingen in Den Haag, Delft en Zoetermeer. De hogeschool werkt voor het interieur (verbouw en inrichting) van de hoofdvestiging in Den Haag met een Masterplan. De komende tijd wordt er toegewerkt naar een HHS-breed Masterplan, met accentverschillen per locatie. In afwachting daarvan, vroeg De Haagse Eromesmarko te adviseren voor de HHS-vestiging in Delft.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

De opdracht

Aanvankelijk maakte onze studio op verzoek van De Haagse Hogeschool een ontwerp van het restaurant in de Delftse vestiging. Het ontwerp en de kleuren sloegen aan en in 2022 kwam de vraag om in dezelfde stijl ook een ontwerp te maken voor het atrium. Daarna was het studielandschap op de eerste verdieping aan de beurt en werden wij gevraagd vanuit onze Eromesmarko-visie nog meer studielandschappen bij de HHS-Delft in te richten.

Circulair inrichten

Circulair inrichten staat bij Eromesmarko centraal. We kiezen per project voor hergebruik van bestaand meubilair, of voor de inzet van nieuw circulair meubilair. De Eromesmarko Finn stoel is daar een goed voorbeeld van. De kunststof rug en zitting van de Finn bestaan uit ten minste 95% post consumer regeneraat en zijn voor 100% recyclebaar. We produceren duurzaam met materialen van leveranciers dichtbij huis en werken zoveel mogelijk met gerecyclede materialen en gebruiken gecertificeerd hout.

De rol van Eromesmarko

Eromesmarko ontwierp in samenwerking met onze lange-termijn-partner De Haags Hogeschool de ‘blauwdruk’ voor het interieur van de Delftse vestiging. De gekozen kleuren staan vast – die passen goed bij de technische aard van de opleidingen in Delft. Per ruimte kunnen de gebruikers wel hun specifieke wensen voor de inrichting aangeven: extra banken, meer statafels, een andere opstelling, etc. Vanuit onze expertise als onderwijsinrichter vervullen we bij dit project voor de hogeschool de rol van adviseur, ontwerper, leverancier en inrichter.

Het resultaat

Elkaar ontmoeten, vergaderen of werken, hoog of laag zitten, in projectgroep werken of als individu op eigen laptop of vaste PC: het kan allemaal in de ‘nieuwe’ aula. De kleuren zijn (net als in het restaurant) vrij rustig gehouden, met frisse accenten. Het meubilair is flexibel, zodat het bij evenementen (deels) kan worden verplaatst. De buitenruimte is voorzien van Take a Break zodat studenten ook buiten kunnen lunchen/werken.

“Het contact met Eromesmarko verloopt prettig. Er wordt actief meegedacht en het assortiment van Eromesmarko voorziet in de meest voorkomende inrichtingselementen”

Marjolein Korving, Facilitaire Zaken en IT, de Haagse Hogeschool

a fair furniture company