De meest dynamische school van Helmond vernieuwd

Dr. Knippenbergcollege, Helmond

Vernieuwing en verbetering

Nieuw onderwijs in een nieuwe omgeving

Het Dr. Knippenbergcollege in Helmond is continu in beweging. Afgelopen zomer werd het prachtige nieuwe gebouw van ‘De Knip’, zoals het college in de volksmond wordt genoemd, opgeleverd. Het is een prachtig gebouw geworden met veel architectonische hoogstandjes, zoals het bijzondere dak waardoor veel natuurlijk licht naar binnen komt. In deze nieuwe omgeving gaat er ook op een vernieuwende manier lesgegeven worden. Eromesmarko is trots om dat te hebben mogen ondersteunen met een prachtig nieuw interieur voor onder meer de aula, entree, werkpleinen, collegezaal, theorielokalen en meerdere multifunctionele lokalen!

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Flexlessen en coaches

Een nieuw concept

Stilstand is achteruitgang. Om naadloos aan te blijven sluiten van de realiteit van het onderwijs van vandaag de dag is het nodig om te blijven investeren in de kwaliteit en nieuwe manieren van lesgeven. Een onderdeel daarvan is een nieuwe dagindeling met het zogenaamde Flexrooster. Bovendien komen er coaches die de leerlingen ondersteunen door de omgeving te creëren die nodig is om optimaal te kunnen leren. Dit leidt tot onderwijs dat niet alleen draait om schoolresultaten, maar ook het welbevinden van de leerlingen als tastbaar bewijs van het nieuwe concept.

Keuzevrijheid en vitaliteit

Een nieuwe omgeving

Een nieuwe manier van leren vraagt natuurlijk ook om een nieuwe leeromgeving, waarbij bijvoorbeeld veel ruimte is voor leerlingen om te kiezen voor de plek die past bij hun behoefte en werkzaamheden van dat moment. Door onze grote ervaring met vernieuwende, gevarieerde inrichtingen was de keuze voor Eromesmarko snel gemaakt. Directielid van de overkoepelende Vereniging OMO, Willy van der Heijden: “Jullie kijk op onderwijsvernieuwing heeft de doorslag gegeven om te kiezen voor Eromesmarko”

 

We hebben gekozen voor veel verschillende interieuropstellingen die tegemoet komen aan alle manieren van leren en werken. Aan grote tafels zoals de golvende DeKring-opstellingen kan met grotere groepen gewerkt worden, aan de wanden zijn er kleine concentratiewerkplekjes en de (coupé)zitopstellingen in de stalen frames zijn ideaal om comfortabel te overleggen. Met de variatie aan verschillende werkhoogtes en bewegingsstimulerende meubelen zoals Wybelt-wiebelkrukken en Deskbikes is er ook aan de vitaliteit van de leerlingen en coaches veel aandacht besteed. Daarmee komt de nieuwe ‘Knip’ perfect tegemoet aan de nieuwste inzichten in het onderwijs.

a fair furniture company