Studieruimte omtoveren

Dulon College, Ede

Laagdrempelige studieplek

Wensen

Chantal Wiggers (Teamleider Facilitaire Dienst) vroeg ons de oubollige studieruimte van het Dulon College om te toveren tot een uitnodigende studieplek. Twee vertrekken, waaronder een stuk gang, moesten samen een laagdrempelige studieruimte worden. Hierbij had het Dulon College een aantal wensen, zoals een goed overzicht voor de docenten, afwisseling in hoog en laag zitten én verschillende typen werkplekken om samen of juist individueel geconcentreerd te kunnen werken.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Gedragsverandering

Inspirerende ruimte

Voorheen was de studieruimte niet uitnodigend en werd minimaal gebruikt, inmiddels maken studenten en veel en graag gebruik van. Het mooie is dat het gedrag van studenten is veranderd, doordat het nu een inspirerende studieruimte is geworden waar ze graag gaan zitten. Daarbij zie je dat dit de gebruikers stimuleert om de ruimte netjes te houden.

Gezamenlijke aanpak

Van A tot Z

Inventarisatie is gedaan door onze adviseur-projectmanager Onderwijs, Robert ten Wolde. Robert heeft onze interieurarchitect Johan van Helden erbij betrokken. Johan maakte een ontwerp waarin het advies van vloer tot plafond is opgenomen. Aan de hand van het definitieve ontwerp stelde onze verkoopbinnendienst de offerte op. Net als voor al onze projecten werd ook hier een team van specialisten samengesteld, die het project van A tot Z begeleiden.

Een duurzame keuze

Circulair uit oud staal en hout

Bij het inrichtingstraject is er veelvuldig gekozen voor de inzet van duurzame en circulaire alternatieven. De No Waste-tafel, met een blad van oud plaatmateriaal dat is versneden en duurzaam is verlijmd, is een echte eyecatcher in het midden van de ruimte. Daarbij zijn stoelen geplaatst met een duurzame rug en zitting op basis van biologisch geteeld suiker, mais en jute. De Jul-lampenkap van ons circulaire label Zooi maakt het plaatje af. Deze kap is geheel gemaakt van staalresten en resten poedercoating uit onze eigen fabriek. Zo is er geen nieuw materiaal voor gebruikt én helpt dit product bij het elimineren van onze afvalstroom. Bovendien beschikt Dulon College hiermee over een bijzondere inrichting met een mooi verhaal!

Toegepaste producten

a fair furniture company