Moderne nieuwbouw voor school met historie

Frits Philips Lyceum Mavo, Eindhoven

Atrium

Een duidelijke identiteit

Het Frits Philips Lyceum Mavo is vernoemd naar de heer Philips, president van het Eindhovens elektronicaconcern. De school is ontstaan uit de fusie van het Lyceum Bisschop Bekkers en het Christiaan Huygens College aan de Broodberglaan te Eindhoven en biedt onderdak aan 1.650 leerlingen.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Visie vertalen

Wennen aan nieuwe wereld

Hoe ontwikkelen kinderen zich en hoe vertaal je dat in een gebouw? Dat was de essentie van de nieuwbouw voor het Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven, een school voor vmbo-t, havo en vwo. De boven- en onderbouw hebben eigen trappen en blijven gescheiden van elkaar waardoor de leerlingen van de onderbouw in eigen tempo vanuit hun thuisbasis goed wennen aan de ‘nieuwe wereld’.

Thuisbasis

Identiteit vertaald naar inrichting

Bij de nieuwe huisvesting is er veel aandacht voor kleinschaligheid, ontwikkeling van de leerlingen en goed contact tussen docent en leerlingen. Het gebouw kent leergebieden met eigen lockers en werkplekken, die als een eigen thuisbasis fungeren. De identiteit van de school is vertaald naar het interieur, met pure materialen en knipoog naar het verleden. Heldere vormentaal en warme functionele omgeving zorgen voor herkenbaarheid. De aula heeft verschillende zones met diverse hoogten. Elke zone heeft een eigen karakter; van geborgen tot meer open en met interactieve plekken.

a fair furniture company