De school ván de leerlingen

Groene Hart Leerpark, Alphen aan den Rijn

Verbinding theorie/praktijk, met veel ruimte voor sfeer en kunst

Proces

Jarenlang werden de beste ideeën en input verzameld om de leerlingen van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn het mooiste en beste schoolgebouw van Nederland te geven. Het geduld werd dus flink op de proef gesteld, maar na lang wachten was de nieuwbouw klaar voor inrichting. Het gebouw laat de theorie- en praktijkvakken zo goed mogelijk op elkaar aansluiten, met de praktijklokalen achter glazen buitenwanden op de begane grond, zodat iedereen van buitenaf kan zien wat hier gemaakt wordt.

De oude locatie was echt een school ván de leerlingen, met veel ruimte voor sfeer en eigen kunst. De wens was om ook in het nieuwe gebouw de leerlingen het gevoel te geven dat het hún school is. Met deze uitdaging gingen Eromesmarko, De Lockerfabriek en facilitair specialist Young Group met het Groene Hart Leerpark aan de slag om gezamenlijk te komen tot het leukste en beste resultaat.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Graffiti, LOL & THX

Inrichting

Aan de hand van diverse gesprekken en sessies hebben onze inrichtingsadviseur en interieurarchitect alle informatie van de school geabsorbeerd, meegedacht en geadviseerd over de best passende oplossingen. Dit heeft geleid tot het eindresultaat dat je hier ziet.

De praktijkruimten op de begane grond zijn gevarieerde ruimtes geworden met elk een eigen uitstraling en functionaliteit. Hieronder bevinden zich een eigen autogarage, bakkerij, keuken, restaurant, enzovoorts. Alle theorielokalen hebben een eigen kastenwand op maat. Op de bovenste verdieping zit het bestuur. Zij wilden een eigen uitstraling, die toch goed past bij de overige ruimtes.

De aandacht voor het creëren van een ‘eigen’ omgeving voor de leerlingen is onder meer teruggekomen in de graffiti in de centrale ruimtes. Ook afkortingen als THX en LOL, die met een afwijkende kleur deurtjes in de lockeropstelling zijn verwerkt, dragen hieraan bij. Dit ontwerp is bedacht door onze interieurarchitect en gerealiseerd door de collega’s bij ons zusterbedrijf De Lockerfabriek.

Van informele overlegplek tot flexibel inzetbare werkruimte

Interieur

De uitstraling van de inrichting wordt ondersteund door de inrichting die wij hebben samengesteld met het Groene Hart Leerpark. Zo hebben wij bij de graffiti in het trappenhuis Take a Break picknicktafels ingezet voor een informele setting. In verschillende ruimtes was flexibiliteit een belangrijke voorwaarde. Hier hebben we onder meer invulling aan gegeven met de inzet van lichtgewicht zitelementen, het verrijdbaar maken van grote meubelen als coupébanken en de verrijdbare Klaptafel die gemakkelijk genest opgeslagen kan worden.

Green dining

Duurzaamheid

In de restaurantruimte was juist de groene uitstraling van belang. Ook dit komt terug in het meubilair, zowel qua kleurkeuze als in het circulaire karakter ervan. Zo hebben de groen gestoffeerde wandbanken een robuust frame van hout dat is hergebruikt uit restmateriaal van onze fabriek of retourgenomen tafelbladen en kastenwanden.

Een bijzonder circulaire toevoeging in deze ruimte is onze Loft-tafel, met gietijzeren hoekverbindingen die gesmolten zijn uit eigen restmateriaal. Deze tafel is circulair ontworpen uit een minimum aan verschillende onderdelen van een materiaal die geheel modulair zijn. Daardoor verloopt de productie zo snel en efficiënt mogelijk en is de tafel gemakkelijk te onderhouden, repareren, revitaliseren en na een lange levensduur zeer circulair te verwerken. Veel beplanting maakt de groene uitstraling van het restaurant af.

a fair furniture company