Renovatie en herinrichting in hartje Amsterdam

Havo de Hof, Amsterdam

Renoveren en innoveren

Herinrichting op maat

Op Havo De Hof ontwikkelen de leerlingen zich onder meer met een talentenprogramma dat door de hele opleiding verweven zit. Een veilige en prettige sfeer in de school is hierbij erg belangrijk voor de leerlingen. Om dat te bereiken is het gebouw gestript en opnieuw ingedeeld, mede onder toezicht van een leerlingenwerkgroep.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Verbinden

De community-werkgroep beslist

Voor alle zes de verdiepingen van het gebouw creëerden we leerpleinen. Op elke verdieping een eigen leerjaar, waardoor de leerlingen samen een eigen ruimte hebben. Hier werken zij tijdens maar ook na de les. De lockers zijn geïntegreerd in de werkplekken en elke verdieping heeft een eigen kleurenpalet. Uitstraling en functionaliteit waren leidend voor de community-werkgroep, inclusief de leerlingen.

Dakterras

Een schoolplein op het dak

In het centrum van Amsterdam is geen ruimte voor een schoolplein naast de deur. Daarom maakten we een plein op het dak van het gebouw. Vanaf het plein kijk je uit over heel Amsterdam, van het Tropenmuseum tot aan de Amsterdam Arena.