Inrichting nieuwe vestiging

Het Graafschap College, Doetinchem

Nieuwe locatie

Atrium als ontmoetingsplaats

Het Graafschap College opende in 2018 een vestiging op Sportpark-Zuid: een prachtige nieuwe locatie voor de opleidingen Sport & Bewegen en Veiligheid & Vakmanschap. Sportpark-Zuid biedt beide opleidingen geweldige faciliteiten, van topsporthal tot BMX-parcours en ijsbaan. Architectenbureau cepezed (Delft) ontwierp het moderne schoolgebouw, dat is gebouwd rond een groot centraal atrium met trapsgewijs oplopende vloer. Het atrium heeft veel zitplekken en doet dienst als ontmoetingsplaats en kantine voor de ca. 700 leerlingen. Op de begane grond vinden we onder meer de keuken, docentenkamer en spreekkamers.

Met veel verschillende zitplekken doet het atrium dienst als ontmoetingsplaats en kantine voor de circa 700 leerlingen. Op de begane grond vinden we speciale functies als de keuken, de docentenkamer en een aantal spreekkamers. Hier zijn, met een eigen ingang, ook twee externe huurders ondergebracht. Cepezed architecten heeft in samenwerking met Eromesmarko de binnenruimte voor zijn rekening genomen.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Look & feel

Herkenbare identiteit

In samenwerking met cepezed namen wij de inrichting van de totale binnenruimte voor onze rekening. We lieten de identiteit van beide opleidingen terugkomen in de look & feel van het gebouw: een harmonieuze combinatie van materialen, texturen en grafische elementen. Aansluitend bij de opleiding Veiligheid & Vakmanschap legden we een solide basis met stoere materialen als zwart rubber en kopshout voor de vloeren. Daarnaast creƫerden we accenten met bijvoorbeeld prints en meubelstofferingen in neonkleuren, die weer meer gerelateerd zijn aan Sport & Bewegen.

Circulariteit

Herinzet en duurzame materialen

Bij de realisatie van deze locatie zijn veel duurzame producten ingezet, zoals Low Seat-zitelementen en coupƩbanken met een frame van hergebruikt plaatmateriaal. Ook de Finn-stoelen, met een rug en zitting van geregenereerd polypropyleen (teruggewonnen uit oude kunststofproducten) is hier een goed voorbeeld van.

Bovendien hebben we op deze locatie veel Volta-stoelen teruggenomen om te revitaliseren. Hierbij worden de stoelen grondig technisch nagelopen en gerepareerd waar nodig. Om ze ook visueel weer op te frissen worden ze van nieuwe witte zittingen en rugleuningen voorzien. Daarna worden ze weer teruggeplaatst op andere locaties van Graafschap College.

a fair furniture company