Eromesmarko ontzorgt De Kempel met restyling onderwijsruimtes

Hogeschool De Kempel, Helmond

Eromesmarko ontzorgt De Kempel met restyling onderwijsruimtes

Flexibel, functioneel en met de juiste look & feel

‘De PABO waar je je thuis voelt’, zo presenteert Hogeschool De Kempel zich. Met zo’n 1.030 studenten en 115 medewerkers is De Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo. Het relatief kleinschalige karakter zorgt ervoor dat studenten zich snel thuis voelen. In 2022 kreeg Eromesmarko van De Kempel de vraag het maaklab, dramalokaal en First Lego League ruimte opnieuw in te richten.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Maaklab

De wens van de hogeschool was om deze ruimte in het prachtige kloostergebouw flexibel te kunnen indelen en met verschillende groepsgroottes goed uit de voeten te kunnen. Verder was er de vraag om apparatuur en technische tools beter te ‘kaderen’, een plek voor een green screen en meer opbergruimte te creëren en de akoestiek te verbeteren. De nieuwe look & feel moest er bovendien voor zorgen dat studenten worden geïnspireerd en gemotiveerd als creatieve makers.

Oplossing

De interieurstudio van Eromesmarko maakte een nieuw floorplan. Alle techniek, tools en machines zijn daarbij samengebracht in een transparante, geluidsdichte ruimte onder de vide en voorzien van de benodigde veiligheidsvoorzieningen en een afzuiginstallatie. De wanden van deze ruimte worden gevormd door een groot aantal kasten voor opbergen en presentatie.

De open ruimte maakten we verder multifunctioneel en flexibel in te delen, door te kiezen voor stapelbare stoelen en verrijdbare coupébanken, klaptafels en zit/statafels. Hiermee is dit deel van het Maaklab perfect geschikt voor presenteren, instructie, brainstormen en groepswerken in diverse groepsgroottes.

First Lego League ruimte

Op de zolder van het kloostergebouw kreeg ook de First Lego League ruimte na bouwkundige aanpassingen een nieuwe look&feel. Hier maakten we een flexibel in te delen ruimte, geschikt voor instructie en samenwerken. Lego-fanaten kunnen hier werken aan Lego League Mindstorms wedstrijdtafels en hun materialen opbergen in afsluitbare lockers.

Circulair inrichten

Circulair inrichten staat bij Eromesmarko centraal. We kiezen per project voor hergebruik van bestaand meubilair, of voor de inzet van nieuw circulair meubilair. De Eromesmarko Finn stoel is daar een goed voorbeeld van. De kunststof rug en zitting van de Finn bestaan uit ten minste 95% post consumer regeneraat en zijn voor 100% recyclebaar. We produceren duurzaam met materialen van leveranciers dichtbij huis en werken zoveel mogelijk met gerecyclede materialen en gebruiken gecertificeerd hout.

Dramalokaal

In het dramalokaal was een grote vrije speelvloer nodig, maar ook een opstelling met tafels en stoelen om aan te werken en instructie te volgen. Hier maakten we de ruimte multifunctioneel en flexibel door verrijdbaar meubilair en lichte, stapelbare stoelen in te zetten. Er is langs één wand een extra lange coupébank voor toeschouwers en de gehele achterwand is voorzien van hoge afsluitbare kasten, om alle materialen netjes en veilig op te bergen.

“De flexibiliteit, functionaliteit en de Look & Feel wordt door zowel studenten als docenten als zeer prettig ervaren en zorgt voor een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs.” 

Robert Verbruggen, Voorzitter College van Bestuur

De rol van Eromesmarko

In gesprek met de opdrachtgever verzamelden we de wensen en randvoorwaarden. Vervolgens stelde onze interieuradviseur een Programma van Eisen op. Op basis daarvan maakte de interieurstudio creatieve ontwerpen voor de diverse ruimtes, steeds in nauw contact met de opdrachtgever en gebruikers. In planning, keuzemomenten, aansturen van derden, etc. namen wij steeds het voortouw, zodat de opdrachtgever volledig werd ontzorgd.

Resultaat

Het eindresultaat van deze herinrichting bij Hogeschool De Kempel is enthousiast ontvangen bij alle gebruikers. De drie ruimtes voldoen nu volledig aan de wensen van de hogeschool; qua akoestiek, functionaliteit, flexibiliteit en uitstraling. De drie creatieve ruimtes nodigen de studenten beslist meer uit tot creativiteit, experimenteren en expressie en zijn door de flexibiliteit breder inzetbaar.

a fair furniture company