Ruimte om te groeien

IKC De Regenboog Dordrecht

Linten en een schaar

De feestelijke opening

In een prachtig nieuw gebouw aan de rand van het centrum van Dordrecht werd eerder dit jaar IKC De Regenboog feestelijk geopend. Hier zijn een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang onder één dak gehuisvest. Een groot feest werd het, met linten, dansende kleuters en een enorme schaar.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Een fijne samenwerking

Projectaanpak

Bij de eerste kennismaking kreeg het team van De Regenboog een rondleiding in Wijchen. Niet alleen het meubilair werd uitgebreid bekeken, in de fabriek kregen de aanwezigen een prachtige inkijk in onze werkwijze. Vervolgens werd de vertaalslag gemaakt naar de inrichting. Aan de hand van de schoolvisie, plattegronden en een inventarisatiegesprek werden alle ruimtes ingevuld. Daarnaast is Eromesmarko ook op bezoek geweest in Dordrecht om te kijken of het meubilair in de ruimtes echt passend is.

Deze manier van samenwerken én het professionele advies is bij De Regenboog goed bevallen. Zij omschrijven het als “een fijne samenwerking, waarin er geluisterd wordt naar de wensen maar waarin ook aangegeven wordt of iets ‘handig’ is.” Verder wordt het onderlinge contact geprezen en omschreven als “zeer vriendelijk, open voor vragen en toegankelijk”.

Van én met elkaar leren in rustige omgeving

Het concept

Op IKC De Regenboog wordt gewerkt vanuit units waarin de leerlingen van én met elkaar leren. Ze maken hierbij gebruik van de flexibele werkplekken om zo op verschillende manieren met elkaar aan de slag te gaan. Hierin werkt het meubilair van Eromesmarko ondersteunend: “Het meubilair van Eromesmarko draagt bij aan een rustige uitstraling en sluit aan op het onderwijs dat wij bieden. De instructiekringen zorgen voor een grote betrokkenheid en mogelijkheden tot interactie.”

De nieuwe school bevalt ook bij de leerlingen: “De leerlingen ervaren een fijne, lichte en overzichtelijke werkomgeving.” Samenvattend: “een samenwerking waarbij we gezamenlijk kijken naar de onderwijsvisie, om deze vorm te geven binnen een passende leer- en werkomgeving.” Zo is er een prachtig kindcentrum gecreëerd dat de school én de leerlingen alle ruimte geeft om te groeien.

a fair furniture company