Modern, huiselijk en passend bij elke werkzaamheid

Kindcentrum aan de Oosterplas

Help mij het zelf te doen

Vanuit een duidelijke visie...

Kindcentrum aan de Oosterplas biedt kinderen van 0 – 13 jaar een plek waar ze kunnen spelen, groeien, ontdekken en leren. Het kind staat centraal, met waardering voor de onderlinge verschillen en als een goede voorbereiding op een betekenisvolle toekomst. De school leert de kinderen de juiste kennis, houding en vaardigheden en is een Montessorischool. De kern van dit onderwijs is de uitspraak ‘help mij het zelf te doen’ en dit was dan ook het leidende principe bij de nieuwe inrichting die Eromesmarko mocht realiseren.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Licht, tijdloos en fris

...naar concrete inrichting

De uitgangspunten voor de nieuwe inrichting van de nieuwbouwschool waren licht, tijdloos en fris. Dit past optimaal bij zowel de visie van de school als het nieuwe gebouw. De school wilde graag dat kinderen op één hoogte zouden kunnen werken. Daarnaast was er behoefte aan genoeg plek voor het presenteren van thema’s en werkjes en grote kastwanden voor extra opbergruimte. Bij binnenkomst loop je op een welkomstmeubel, waarnaar je aandacht meteen getrokken wordt door de aula. Hier hangt een gezellige cafésfeer met aangrenzend de bibliotheek. Daaromheen vind je verschillende kantoor- en vergaderruimtes die elk een andere manier van werken of vergaderen faciliteren. De glazen wanden maken de school heel ruimtelijk, open en transparant.

Van vissenkom tot stiltewerkplek

Werkvormen

De leerlingen in de klaslokalen hebben elk een eigen werkplek en kunnen daarnaast gebruik maken van verschillende werkplekjes op de leerpleinen en de zogenoemde ‘vissenkommen’, In de grote kastenwanden zijn tevens (stilte)werkplekjes gerealiseerd. Instructie wordt gegeven in de instructiekring. Thema’s en werkjes worden gepresenteerd op de Industrialthemakar, de grote prikborden van PET-vilt en/of de EM-line rails. De school heeft veel aandacht besteed aan de aankleding, bijvoorbeeld met beplanting, lampen, kleedjes etc. Dit heeft geleid tot een onderwijsomgeving die zowel modern als huiselijk en warm is.

a fair furniture company