Monumentaal schoolgebouw met nieuwbouw

Lumion, Amsterdam

Persoonlijk

Samenwerking voor de school van je leven

Voor de renovatie en nieuwbouw van het monumentale schoolgebouw van Lumion in Amsterdam maakte architectenbureau Atelier Pro het ontwerp. Als eerste Kunskapsskolan Partnerschool in Nederland is het interieur van Lumion speciaal ontwikkeld om gepersonaliseerd onderwijs te faciliteren. Samen met interieurbouwer Van der Plas heeft Eromesmarko de inrichting gedaan. Een mooie samenwerking met een bijzonder resultaat.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Oudbouw en nieuwbouw

Nieuwe start voor een monumentaal pand

De architect renoveerde de oudbouw met haar monumentale gevels met hergebruik van de oude delen en voegde een vijflaagse nieuwbouw toe. Een atrium verbindt het oude en het nieuwe deel, hier is de entree en de centrale ontmoetingsplek. De onderbouw-clusters van het Lumion bevinden zich in de nieuwbouw als zelfstandige eenheden van 160 leerlingen. De oudbouw is bestemd voor de bovenbouw met open leergebieden en zalen voor 60 tot 90 leerlingen. Een bijzonder schoolcomplex met ruimten in diverse soorten en maten.

Keuzevrijheid

Het verschil maken voor iedere leerling

De lokalen en ruimten bevinden zich rond een groot open gebied. Afhankelijk van de leervorm kiest een leerling zijn eigen plekje. Zo is binnen de grote school kleinschaligheid en aandacht voor elke leerling gewaarborgd. Er zijn theaters voor presentaties, instructies en lezingen, plekken om samen te werken aan een project en ruimtes waar leerlingen zich terugtrekken om zelfstandig te werken. De leerlingen krijgen hierbij zelf veel vrijheid en verantwoordelijkheden.

Toegepaste producten

a fair furniture company