Een bibliotheek voor kennisdeling, ontmoeting en leesplezier

OBGZ Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, Beek-Ubbergen

Drempelverlagend

Van boven naar beneden verhuisd

Voor de vijfde keer in zijn bestaan is Bibliotheek Beek-Ubbergen verhuisd. Dit keer van de bovenetage van het Kulturhus in Beek naar de voormalige foyer op de begane grond. Hierdoor is de drempel om binnen te stappen veel lager. Op de begane grond heeft de bieb wel iets minder ruimte dan boven, maar door de praktische indeling valt dat niet op. Groot voordeel is dat de bibliotheek nu veel vaker open is dan voorheen: gelijk met het Kulturhus. Vier dagdelen is er personeel aanwezig en de rest van de tijd is het zelfservice.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Ontmoetingsplek

Kennis delen en ontmoeting

De bieb van vandaag-de-dag is een echte ontmoetingsplek. Ook worden er steeds meer activiteiten, zoals Taalcafé’s, lezingen en workshops in bibliotheken georganiseerd. “Kennis delen, leesplezier en ontmoeting: dat zijn nog steeds onze kerntaken”, aldus Ronald Ravensbergen, manager bibliotheken van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Toen Ronald ons vroeg mee te denken over een passend interieur vonden we dat meteen een leuke uitdaging. Onze eigen ontwerpstudio maakte in samenwerking met de projectleider van de Bibliotheek Gelderland Zuid, Ellen Alberts, een ontwerp.

Kleinere ruimte

Leesbar, boekenbos en leestafel op wielen

Belangrijk uitgangspunt was dat er verschillende functies gefaciliteerd moesten worden in een kleinere ruimte dan voorheen. Daarnaast moest de ruimte aantrekkelijk zijn voor de verschillende doelgroepen. Zo hebben we een leesbar gemaakt waar je een drankje kunt nuttigen en een speciaal gedeelte voor kinderen in het boekenbos, met verschillende leuke plekjes waar je rustig een boek kunt lezen en waar je lekker kunt klimmen. De grote tijdschriftenkast met de leestafel ernaast staat op wielen, zodat je ruimte kunt creëren voor een lezing of een andere activiteit.

Toegepaste producten

a fair furniture company