Maria Montessorigebouw

Radboud Universiteit, Nijmegen

Het gebouw

Maria Montessorigebouw

Het Maria Montessorigebouw van de Radboud Universiteit is volledig energieneutraal en daarmee het duurzaamste gebouw van de campus.

Door de vele raampartijen en glaswanden in het gebouw heeft het gebouw een lichte en overzichtelijke uitstraling. Het gebouw bestaat uit twee delen van vier en vijf verdiepingen hoog, verbonden door het grand café welke centraal in het midden ligt. Met zowel onderwijsruimtes, vergaderruimtes, ontmoetingsplekken, collegezalen en kantoren verspreid over de twee gebouwen bevinden alle sociale wetenschappen zich in een gebouw welke huisvesting biedt aan zo’n 1275 medewerkers en 5200 studenten.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

De inrichting

Het ontwerp en de inrichting van het gebouw is gemaakt door Inbo architecten. De inrichting is erop gemaakt om ontmoetingen tussen studenten (& docenten) te stimuleren.

Dit is onder andere terug te zien aan de vele lounge en ontmoetingsplekken door het gebouw heen, of je nu door de gangen loopt of langs de spreek- en vergaderruimtes. Overal zijn ontmoetingsruimtes gecreëerd.

Duurzaamheid in meubilair

Ook bij het meubilair is, waar mogelijk, duurzaamheid aangebracht. Met het bestaande meubilair hebben we in onze fabrieken tests uitgevoerd om te kijken waar mogelijkheden lagen om bestaand meubilair te revitaliseren zodat deze eenvoudig meegenomen konden worden naar de nieuwe inrichting.

Zo zijn er enkele honderden bestaande vergaderstoelen gerevitaliseerd door deze te voorzien van een nieuwe stoffering, vele bestaande bureaus voorzien van nieuwe bladen en elektra en zijn de topbladen van bestaande ladeblokken vervangen. Naast het revitaliseren en hergebruiken van bestaand meubilair is de duurzaamheidsgedachte ook terug te vinden in het nieuw geleverde meubilair, zo zijn bijvoorbeeld alle kapstokken op de kantoren gemaakt van restmateriaal uit onze eigen productie en zijn de akoestische scheidingswanden voorzien van vulling bestaande uit restafval uit onze stoffeerderij!

a fair furniture company