Verbeteren van de akoestiek als doel voor het inrichtingsplan.

De Vaart, Oosterbeek

Speciaal

Huisvesting aan twee organisaties

De Vaart – Vierbeek College biedt onderwijshuisvesting aan twee organisaties: De Vaart en Het Vierbeek College. In dit centrum wordt zowel primair als voortgezet speciaal onderwijs gegeven aan kinderen en jongeren met gedrag- en ontwikkelingsproblemen.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Leeftijdsverschillen

Twee sferen in een gebouw

In het interieur van het gebouw zie je de verschillen in leeftijd terug. De jonge kinderen bevinden zich in een gezellig gedeelte met veel kleur en afgeschermde hoekjes. Het deel voor het voortgezet onderwijs krijgt ook echt het karakter dat daarbij hoort. Stoer, volwassen en met een grote centrale ruimte. Er was een slechte akoestiek in het centrale gedeelte van het gebouw.

Multifunctioneel

Goed en gedragen plan

Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek naar de akoestiek in het gebouw tekende Eromesmarko een plan, waardoor een betere geluidsomgeving is gecreëerd. De wens was om een multifunctioneel gebruik van de ruimte mogelijk te maken, waarbij de ruimte in meerdere hoeken is opgedeeld. In een aantal workshops bespraken we thema’s als het interieur, de pleininrichting en de gebouwlogistiek met de betrokkenen. Zo konden we in een stevig tempo naar een goed en gedragen plan toewerken.

a fair furniture company