Vening Meineszgebouw A.

Universiteit Utrecht

Leer- en werkomgeving

Innovatie en duurzaamheid

Het Vening Meineszgebouw A is een inspirerende leer- en werkomgeving voor medewerkers en masterstudenten van de Utrechtse faculteit Geowetenschappen. In lijn met de ambitie van de UU is het gebouw ontworpen met aandacht voor innovatie en duurzaamheid.

Het pand is ontworpen door architectenbureau Inbo Rotterdam. Geplooide aardlagen en geologische vervormingen vormden de inspiratie. De bovenliggende kantoorverdiepingen, die aan de buitenzijde introvert ogen, hebben een ruimtelijk dynamisch interieur dankzij een grote vide die per verdieping een kwartslag draait.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Akoestiek

Fijne geluidsomgeving

Er zijn veel open en gezamenlijke ruimtes in het pand, wat bepaalde eisen stelt aan de akoestiek van het gebouw. Door het gebruik van akoestische scheidingswanden en akoestische belcellen is er een fijne geluidsomgeving gecreƫerd.

Achter een tweelaagse transparante plint liggen de meest openbare functies van het gebouw. Hier kunnen medewerkers in verschillende sferen even afstand nemen tot de werkomgeving. De werkplekken in dit deel zijn veelal voorzien van zit- en sta-mogelijkheden.