Medeverantwoordelijkheid en eigenaarschap

Waalse Louise de Coligny, Den Haag

Inrichting met veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid

Nieuw gebouw, nieuw interieur

De Waalse Louise de Coligny (ofwel De WLC) is een basisschool met veel aandacht voor de leerlingen. Door te werken met LeerBewust ligt een grote nadruk op medeverantwoordelijkheid en eigenaarschap van de leerlingen. Door de gemaakte inrichtingskeuzes komt dit nu ook terug in de nieuwe onderwijsomgeving van de school. Vorig jaar heeft de school namelijk intrek genomen in een prachtig nieuw gebouw en daarbij is tegelijkertijd gekozen voor een totaal nieuw meubelpakket. Zo maakt de WLC een frisse start, met een volledig nieuw gebouw én een nieuwe inrichting.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Niet afschermen, maar medeverantwoordelijk maken

Alle materialen toegankelijk

Wij spraken met de WLC over alle uitdagingen, kansen en oplossingen die bij het inrichtingstraject de revue zijn gepasseerd. Ten eerste bood de nieuwbouw een mooie mogelijkheid om het meubilair perfect op het gebouw aan te passen: “Door de verhuizing naar het nieuwe gebouw was er al geruime tijd niet in het meubilair geïnvesteerd. De nieuwbouw is prachtig, maar ook wat traditioneel en er is niet veel bergruimte. Dus zijn we in gedachte op weg gegaan naar een oplossing om dit op te vangen en in te passen in de groepsorganisatie. We hadden alles kunnen afschermen, maar wilden de leerlingen medeverantwoordelijk maken. Daarom hebben de kinderen nu toegang tot hun eigen materiaal, van schriften, pennen en kleurtjes tot allerhande boeken en additioneel materiaal.”

Mooi op elkaar afgestemd in kleur en vorm

Rustig en warm

Op gebied van uitstraling was de wens van de Waalse Louise de Coligny naar een rustige, maar ook enigszins warme inrichting. “Kleur, vormgeving, inrichting, functionaliteit en flexibiliteit stonden voorop. Al snel stond vast dat we naar de Multikasten neigden. Samen met de rest van het meubilair zijn we gekomen tot een prachtige inrichting die mooi op elkaar is afgestemd in kleur en vorm. De keuze voor één tafelhoogte met stoelen in verschillende hoogtes heeft geleid tot een rustig en mooi afgestemd geheel in de klas, waarbij de kinderen exact hun weg weten te vinden in het hele lokaal.”

Sterke advisering op basis van het gedachtegoed van de WLC

Advies en eindresultaat

Niet alleen over het eindresultaat is de WLC te spreken maar ook over de weg ernaartoe: “Eromesmarko heeft bijgedragen in een sterke advisering op basis van ons gedachtegoed, zowel in de inspiratiecampus als op onze werkvloer. Dat geldt voor de gehele inrichting én in het meedenken in productoplossingen. Zo heeft Eromesmarko meegeholpen om het leerplezier te vergroten!”

a fair furniture company