Inrichting nieuwe vmbo-vestiging

Zone College, Doetinchem

Schoolzone

Slimste onderwijsgebouw van Nederland

Een nieuwbouwproject waarbij de bestaande locatie gefaseerd vervangen werd door een schoolzone inclusief terreininrichting en bijgebouwen. Met de nieuwbouw voor de vmbo locatie Doetinchem van Zone.college wilde onze opdrachtgever een gezonde en inspirerende omgeving realiseren. Het gebouw moest zich kunnen aanpassen aan veranderingen binnen de organisatie en gericht zijn op het gedrag en de behoeftes van zowel scholieren als docenten.

Samen met Binx is een lowtech gebouw met een hightech performance gecreëerd. Er is gewerkt met circulaire materialen en de school kreeg een duurzame en circulaire energie- en waterhuishouding dat onderdeel is van een lokaal ecosysteem.

Vragen over dit project?
bellen+31 (0) 247 502 300 belleninfo@eromesmarko.nl

Aanbesteding

Visie, vertaalslag en samenwerking

Voor dit traject is een aanbesteding voor vier jaar uitgezet, waar Eromesmarko op heeft ingeschreven. Met onze inschrijving gaven we antwoord op de vraag hoe wij het Zone.college zouden ondersteunen in de vertaalslag van de onderwijsvisie naar een inrichtingsconcept speciaal voor deze opleidingen.

Visie helder krijgen

Door vragen te stellen en met ideeën te komen konden wij locatiedirecteur René Vijn en zijn collega’s van Zone.college helpen hun onderwijsvisie scherper te krijgen en kregen wij alle eisen en wensen boven water. Onze interieurarchitect verwerkte deze punten in een voorstel, dat we na bespreking met de klant verder hebben verfijnd.

Leeractiviteiten

Verschillende doeleinden

Alle ruimtes zijn ingericht op basis van leeractiviteiten. We hebben gebruik gemaakt van diverse soorten meubilair zodat de ruimtes ingezet kunnen worden voor verschillende doeleinden: het geven van instructies, samenwerken, overleggen, geconcentreerd werken, etc..

Samenwerking

Een prettige relatie

‘Vanaf het begin hadden we een prettige relatie, die zich kenmerkt door laagdrempeligheid, korte lijntjes en snelle reacties. Hierdoor kon ik ook een keer nee zeggen. Deze manier van samenwerken gaf me het gevoel er als klant ertoe te doen’, aldus René Vijn.

a fair furniture company