Vervang oude schoolmeubels door duurzaam onderwijsmeubilair

Duurzaam onderwijsmeubilair

Sommige onderwijsinstellingen vervangen om de haverklap hun meubels. Dit strookt mogelijk met de duurzaamheidsdoelen die zijn opgesteld. Het vervangen van schoolmeubels levert namelijk een hoop afvalproducten op. Daarom kiezen steeds meer scholen voor duurzaam onderwijsmeubilair van Eromesmarko. Op deze manier lever je een bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering. Doordat duurzaam onderwijsmeubilair een lange levensduur heeft, hoef je deze meubels niet snel te vervangen. Bovendien worden de schoolmeubels van Eromesmarko gemaakt van recyclebare materialen.

Duurzaam onderwijsmeubilair is robuust

Schoolmeubels worden dag in dag uit intensief gebruik. In het primair onderwijs hebben de tafels niet bijzonder veel te lijden, maar in het voorgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs wordt er niet altijd even zuinig omgesprongen met het meubilair. Gevolg hiervan is dat meubels het eerder kunnen begeven. Kies je voor duurzaam onderwijsmeubilair? Dan is deze kans een stuk kleiner. Eromesmarko combineert namelijk modulaire en robuuste meubelontwerpen met elkaar. Grote voordeel hiervan is dat duurzaam onderwijsmeubilair langer meegaat dan schoolmeubels die op niet-duurzame wijze geproduceerd worden.

Eromesmarko verlengt de levensduur van jouw schoolmeubilair

Is het volledige meubilair van jouw onderwijsinstelling aan vervanging toe? Dan is dit een flinke investering. Daarom wil je zo lang mogelijk met schoolmeubels doen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kan Eromesmarko jou hierbij helpen. Wij kunnen de levensduur van duurzaam onderwijsmeubilair namelijk verlengen. Hoe we dit doen? Door ons tijdens de hele levenscyclus maximaal in te zetten om de technische levensduur van de schoolmeubels te optimaliseren.

Het is helaas niet altijd mogelijk om de levensduur van schoolmeubilair te verlengen. Dit kan namelijk alleen als schoolmeubelen tijdloos zijn, zowel in optisch, technisch als functioneel opzicht. Ook een modulaire opbouw is van belang. Standaard schoolmeubilair voldoet doorgaans niet aan deze eisen. Hierdoor is het niet vanzelfsprekend dat Eromesmarko de levensduur kan verlengen. Kies je voor duurzaam onderwijsmeubilair? Dan is dit meestal wel het geval.

Onze schoolmeubels zijn 100% recyclebaar

Je kiest niet alleen voor duurzaam onderwijsmeubilair omdat dit lange tijd meegaat. Het meubilair van Eromesmarko is namelijk ook nog eens 100% recyclebaar. Hierdoor blijft er geen afval over als je na verloop van tijd besluit om onderwijsmeubilair te vervangen. Alle onderdelen van onze schoolmeubels zijn namelijk herbruikbaar. Grote voordeel van duurzaam onderwijsmeubilair is dat Eromesmarko hierdoor het gebruik van nieuwe grondstoffen minimaliseert. Bij de productie van onze schoolmeubels wordt overigens al veelvuldig gebruik gemaakt van gerecyclede en biobased grondstoffen. Kortom: je draagt jouw steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering door te kiezen voor duurzaam onderwijsmeubilair van Eromesmarko.

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company