VO en MBO leerlingen gedeeltelijk weer naar school

De leerlingen van het Voortgezet Onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs mogen gedeeltelijk weer naar school! Dit is natuurlijk geweldig voor de scholen, leerlingen en ouders maar het stelt de scholen ook voor een aantal bijzondere uitdagingen. Enerzijds moet de fysieke leeromgeving georganiseerd worden om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen en daarnaast moeten de onlinelessen, die ook volop doorgaan, gefaciliteerd blijven worden. Daarbij zijn constante veranderingen de norm geworden. Dit vraagt om een flexibele inrichting die zo soepel mogelijk meebeweegt met alle veranderingen.

Gelukkig zijn er genoeg slimme oplossingen om schoolinterieurs flexibeler te maken. Zo kan het snel variëren van lesopstellingen worden gefaciliteerd met behulp van praktische, makkelijk verplaatsbare, stapelbare en opklapbare tafels en stoelen. Ook mobiele (docenten)werkplekken die gemakkelijk verstelbaar zijn van sta- naar zitplek dragen hieraan bij. Om op verschillende plekken les of instructie te geven, zowel voor kleine als grotere groepen, zijn de verplaatsbare presentatiewanden ideaal. En een makkelijk verplaatsbaar podium dat snel bijgetrokken kan worden maakt het mogelijk om snel het aantal ontmoetingsplekken uit te breiden. Dit is natuurlijk slechts een greep uit de voorbeelden die kunnen helpen met het creëren van een flexibele leeromgeving.

Nieuwe uitdagingen vragen om flexibel inrichten

Eromesmarko wil graag een rol spelen en meedenken over flexibel inzetbaar schoolmeubilair. Daarom geven wij hieronder een aantal voorbeelden van producten die hierbij helpen. Klik erop en je ziet de variatie in toepassingsmogelijkheden. Maak een afspraak met onze adviseurs; ze komen graag langs om over deze en andere oplossingen te brainstormen. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 024-7502300 of via de mail info@eromesmarko.nl

Ga naar de product pagina’s voor meer informatie:

 

Klaptafel

Applaus voor deze handige tafel met zwenkwieltjes. Het blad van deze sterke klaptafel is met één handeling supersnel op te klappen. Ingeklapt en als ‘nest’ tegen elkaar geplaatst kun je deze tafels met veel ruimtebesparing opslaan.

Productpagina klaptafel >>>

EM-line

EM-line is een compleet wandrailsysteem met verplaatsbare en losneembare borden. Het is een uniek maatwerk concept, bruikbaar voor onder meer krijtborden, whiteboards, prikborden, spiegels en flipovers. Onmisbaar in iedere flexibele lesruimte.

Productpagina EM-line >>>

Flexi 90 driehoektafel

De Flexi 90 maakt met zijn driehoekblad heel veel opstellingen mogelijk. Individueel of in groepsopstelling; door de driehoekvorm is de tafel uiterst flexibel en maakt hij lesgeven op een vernieuwende manier mogelijk.

Productpagina Flexi 90 driehoektafel >>>

Opta zit/sta tafel

Met Opta kan zitten en staan gemakkelijk afgewisseld worden. De actievere houding zorgt ervoor dat er effectiever geleerd kan worden en daarnaast heeft het een positief effect op de gezondheid. De tafel is ideaal voor het flexibel en optimaal gebruik van een klaslokaal.

Productpagina Opta zit/sta tafel >>>

Podiumelement

Dansvoorstelling, toneelstuk of modeshow? Met het Podiumelement maak je in een handomdraai een stevig podium of een heuse catwalk. Ook handig: het Podiumelement is in de hoogte uit te breiden tot bijvoorbeeld stevige statafels, een gezellige leeshoek of een uitgiftebar.

Productpagina Podiumelement >>>

Vragen? Vraag het onze experts
a fair furniture company